MotoNews.pl

PROSZĘ O POMOC!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję pomocy przy skasowaniu kontrolki oleju w mojej 316 z 89 roku.Zapaliła mi się żółta kontrolka OIL SERVICE i nie wiem jak ją skasować.Próbowałem zewrzeć pin 7i19 tak jak jest to opisane na forum,ale nic się nie zmienia.Gdy wykonuję instrukcję (zwieram pin7i19) odzywa się klakson.Próbowałem na kilka sposobów ,ale nie udało się,a codziennie robię jakieś 140km i nie wiem czy mogę z tym jeżdzić. Wiem,że ten temat był już poruszany tysiące razy,ale proszę wszystkich aby wzieli na mnie poprawkę bo próbowałem to zrobić,ale nic mi się nie uda ło.

mozesz jezdzic bez obaw ale mysle ze ktos ci tu pomorze rozwiazac problem do konca

Witam!
Wlasnie dzisiaj kasowalem inspekcje w E36 i nie bylo problemu...
mowisz ze jak zwierasz 19 i 7 to sie odzywa klakson ? hmmm dziwne :/
Ja to robilem tak: zwieram 19 i 7 bez zadnych bezpiecznikow czy zarowek, zapalilem zaplon na 15s wylaczylem zaplon na 5s i wlaczylem znowu na 10s i wylaczylem Pozniej wyjalem ten kabelek z pinow i zaswiecily mi sie wszystkie cegielki na zielono Jedynie mam problem ze skasowaniem ( zegarka ) inspekcji rocznej ale to mnie juz tak nie razi
Sprobuj jeszcze raz tak jak napisalem moze sie uda a jak nie to jedz do warsztatu na komputer sprawa sie wyjasni

Powodzenia!!

są 2 rodzaje gniazd diagnostycznych stary i nowy typ poczytaj dokładnie i sprawdź jakie gniazdo masz u siebie

jeśli sposób z forum ci nie resetuje inspekcji to jedź do mechanika i niech spróbuje to zrobić specjalnym urządzonkiem. jeśłi to nic nie da (a to sugeruje klakson przy zwieraniu odpowiednich pinów) to znaczy że coś masz pokiełbasione w instalacji.
pozdrawiam