| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-04-20 19:04:21 u mnie jest zatkany dolot.... reklamówką jest OK |
snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-04-24 12:30:35 Ja swojego czasu miałem auto na gaz i miałem z nim olbrzymie przejścia dlatego nawet nie myśle o takiej instalce do mojego hultaja. Co prawda tamto auto było na gaźniku ale było tak że nie mogłem nim wyciągnąć 40 km/h a to był 1,5l 90KM także coś dziwnego, a na benzyce smigał jak rakieta. Gazownicy powiedzieli mi że gaźnik łapie lewe powietrze- bym sobie go wymienił?!?!!! Też mi włożyli takie denko z dziurkami do dolotu powietrza, by mniej go zasysał i w związku z czym by mieszanka była bogatsza. Ale to duzo nie pomogło. Jedynym ich rozwiązaniem jeszcze było zwiększanie dawki gazu na reduktorze. W końcu z ojcem przyjrzeliśmy sie parownikowi co jest na gaźniku i okazało się że niedość że dali mi uzywany to jeszcze nie od tego auta(miał za mało otworów którymi przedostaje sie gaz).
Reasumując chciałem napisać, jeśli autko nie chodzi na gazie to moźna mu zwiększyć dawkę paliwa, zmniejszyć ilość powietrza zasysanego(np. porzez włożenie jakiegoś denka plastikoweko z nawierconymi otworami). Powinno pomóc. Tylko dziwne że wcześniej było dobrze, a teraz nagle nie--więc może cos masz z instalką(np. z reduktorem, lub parownikiem), dlatego podjedz do innego gazownika, niech ci wszystko sprawdzi. |