3 bieg problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
miałem możliwość przejechania się 3 siodemkami w tym jedna moja i zauwarzyłem coś takiego że w karzdej najgorzej wchodzi 3 bieg czy mialem pecha do 3 zepsutych skrzyni czy coś jest na żeczy??

opinia jest taka ze w prawie każdej fiatowskiej skrzyni 3 wchodzi ze zgrzytem - cóz na ten bieg sie najostrzej zawsze redukuje bo jest idealny do wyprzedzania

Jezeli skrzynia jest wyjebana to tak,generalnie wszystko wchodzi fajnie oprocz jedynki,ktora czasem sie klinoje,jest tak w wiekszosci fiatowskich skrzyn.

a mi cieszko wchodzi 2 nie zawsze sie dobrze wepnie tzn.nie wejdzie do konca:/

ja niedawno skończyłem remont, i jedyny problem ze skrzynią to 1-a zakichana, która raz wejdzie extra a raz nie.. i sie człowiek na skrzyżowaniu wkur..... a3 po obróceniu pierścienia synchronizatora wchodzi zajebiście

Normalka,wiekszosc tak ma i to zazwyczaj w najmniej odpowiednim momecie ,jedyny sposob to puscic sprzeglo i wbic bieg jeszcze raz.

a wogóle ma sie sposoby, jak mój ojciec sie uno przesiadł do mojej 7ki to myślałem ze zasne zanim ruszy... a wsteczny to już w ogóle... a jak człowiek troche wprawy nabierze to jest ok.

w 2-127 miałem i mam ten sam problem jedynka czasem nie wchodzi taki urok tego auta lepiej juz jak wejdzie i miny innych kierowców jak nie da sie nas dogonic

Osobiście jeżdże siódemką z 5-biegową skrzyniąi powiem tak trzecui bieg wchodzi ze zgrzytem przy wyrzszych obrotach i to jest raczej norma we fiatach starszych. Jedynka czasami nie wchodziła ale po wymianie oleju w skrzyni na rzadszy jest cycuś . Ogólnie na skrzyni mam luzy ale myśle ze tuba poksipolu załatwi sprawę . Napiszę jak zrobie. Pozdrawiam