Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-05-20 19:44:44 Jak wygląda BK przed i po KJSie? Czy sprawdzane są dokładnie wszystkie punkty z regulaminu? Jak wygląda sprawa np. braku zderzaka ? Można zmieniać opony w czasie trwania KJSu ? Co zrobić jak auto nie przejdzie BK? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2005-05-22 21:57:13
jak widzisz nikt z szanownego grona naszych klubowiczów którzy startują w kjsach ( i to z niezłymi wynikami) nie raczy Ci odpwiedzieć... ![]() ![]() Ode mne mogę ci napisać tyle: jeśli chodzi o krakowskie kjsy to BK jest bardzo szczegółowe. Nie możesz startować bez zderzaka - nie przejdziesz BK. Jak auto nie przejdzie BK to po prostu nie wystartujesz ![]() |
![]() Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-05-22 22:10:30 A jest taka możliowość, że jak nie przejdę BK dzień wcześniej to mogę spróbować w dniu zawodów na BK dla ludzi z poza Krakowa ?? |
![]() dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2005-05-22 22:39:12 Jeżeli nie spełniasz jakiś wymogów BK to wtedy masz możliwość uzupełnienia braków - możesz podchodzić w dzień następny (ale to jak do tej pory jest praktykowany tylko w Pucharze Toyoty). Jak pisze Konrad bez zdeżaka raczej nie masz szansy. Co do szczegółowości to jest różnie - w zależności kto sprawdza. W szczególności zwraca się uwagę na:
- opony, - opaski na przewodach paliwowych, - światła i klakson, - zamocowanie akumulatora, - trójkąt, apteczka i gaśnica (czasami również datę ważności choć nie zawsze), - kaski. Proponuję przy najliższej imprezie podejść sobie na BK i oglądnąć w praktyce jak to wygląda ![]() |
![]() Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-05-22 23:43:45
nie masz się co obawiać przypomnij sobie w jakim stanie moje auto przechodziło BK -pęknięty blok silnika -luz na zwrotnicach - latający akumulator - przygnita buda - naba samoróbka itp. a mimo wszystko auto przechodziło BK jednym słowem sprawdz to co napisał Dommel a na pewno będzie OK ![]() |
![]() Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-05-23 08:30:15 Narazie jest parę rzeczy do zrobienia ![]() ![]() |
![]() dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2005-05-23 19:37:58 W regulaminie KJS-u zwykle jest wzmianka na temat BK2 czyli na mecie - zwykle tego BK nie ma więc nie ma się o co martwić, że nam coś będą sprawdzać.
Odradzam jednak kombinacje w stylu zakładam koła kumpla na BK a później jadę na łysych - można za to wylecieć. Osobiście zmieniałem koła już po przejściu BK ale zgłosiłem ten fakt na drugi dzień, tak na wszelki wypadek. Niestety mój maluch ma to do siebie, że często trzeba sprawdzać czy wszystko jest na miejscu, więc na komasacji otwieranie maski mi się przytrafiło ![]() |
![]() Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-05-31 22:34:45 "Podczas trwania imprezy, wewnątrz pojazdu zaleca się by była
umieszczona karta identyfikacyjna (według załącznika nr 4) widoczna przez prawą tylną boczną szybę, zawierająca numer startowy, podstawowe informacje o członkach załogi, ich aktualne fotografie oraz podpisy. Nieprzestrzeganie tego przepisu pociągnie za sobą karę do wykluczenia włącznie." Mam sobie sam zrobić taką kartę ![]() ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Klubowicz Rally-Kraków 5x126 Cracovia | 2005-06-06 10:19:18 kilka pytań licze na szybką odpowiedz
1 czy klakson może byc na hebelek umieszczony na desce 2 czy odma może byc wpuszczona do butelki w komorze silnika 3 czy musi być podswietlanie rejestracji (nie mieści mi sie ![]() 4 czy tą karteczke ze zdjęciami i danymi kierowcy i pilota ktoś nam da czy musimy sobie cos takiego zrobic , jesli tak to w jakiej formie 5 breda przechodzi normalnie BK jak sobie coś przypomne to napisze !!! |
![]() Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2005-06-06 10:56:06
w Kraku nie obowiązuje od jakiegoś czasu ten przepis |
![]() lukaszc (S) Klubowicz Rally-Kraków 5x126 Cracovia | 2005-06-06 13:43:07
mountez jesteś wielki dzięki , najbardziej mnie martwił głupi klakson ![]() |
![]() Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-06-06 16:33:05
jedynie mogliby mieć zastrzeżenie do braku podświetlenia tablicy, najwyżej zrób jakąś prowizorę, a będzie wszystko OK |
![]() Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-06-06 19:51:08 Pusta puszka z urwaną końcówką też przejdzie ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Klubowicz Rally-Kraków 5x126 Cracovia | 2005-06-07 12:08:11 panowie jeszcze jedno , czy moge mieć ręczny bez zapadki ![]() |
![]() Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2005-06-07 12:48:26
możesz |
![]() Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2005-06-08 11:35:42
jeszcze się nie spotkałem żeby na BK ktoś sprawdzał zapadki, no chyba że czasy się zmieniły ![]() |
![]() Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-06-08 19:17:05 skoro moja padlina przeszła BK na kjsie to każda przejdzie |