LICZNIK E34-Jeszcze raz prosze o pomoc!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzieki za pomoc Jeztom, ale nie konkretnie o taka pomoc mi chodzilo (przewaznie nagana za pisanie duzymi literami - nie wiem dla czego?). Chcialbym oznajmic ze nie jestem stalym uczestnikiem forum i nie znam ogolnie panujacych zasad a na samym poczatku juz sie zrazilem. Jesli chodzi o wyszukiwarke to jestem na tyle rozsadny ze wchodzac na forum zapoznalem sie z zasadami wystawionymi przez Modern-ow. Wczoraj szukalem kilka godzin i malo znalazlem wiec postanowilem zapytac bardziej doswiadczonych ludzi a tu na wstepie no to posluchalem rady i juz od rana slecze na forum i szukam ale nie znalazlem nic konkretnego wiem ze bylo duzo o licznikach, obrotomierzch, wskaznikach temp. i paliwa itp. al ja szukam podonego przypadku do mojego bo wlasnie sie dowiedzialem ze nie tylko ja mam takie problemy bo 3 kumpli tez to ma.
TAK WIEC
PROSZE JESZCZE RAZ
(bez caps lock) Jezeli ktos mial podobny przypadek do mojego czyli: nie zawsze dzialajacy obrotomierz, ekonomizer, i kontrolki inspection i service a po sprawdzeniu masy i pyty wewnatrz licznika wszystko okazalo sie byc w porzadku. Po wyjeciu licznika stwierdzilem ze do tych wskaznikow idzie ta sama wtyka lecz z nia tez wszystko wporzo. Po rozebraniu licznika i zamontowaniu ponownie czasami wszystko gra ale nie na dlugo. Wyjmoalem juz licznik 7 razy i juz nie mam sily dlatego szukam POMOCY. Jak ktos cos wie to prosze pomoc a jak nie to trudno bede dalej kombinowal-moze kupie drugi bo pozyczyc na sprawdzenie nie mam od kogo.

Cytat:
2005-05-31 20:35:45, samba2380 pisze:
Dzieki za pomoc Jeztom, ale nie konkretnie o taka pomoc mi chodzilo (przewaznie nagana za pisanie duzymi literami - nie wiem dla czego?).

przeczytaj sobie tekst napisany duzymi literami i przeczytaj ten sam małymi, bedziesz wiedział dlaczego.
Cytat:

i nie znam ogolnie panujacych zasad a na samym poczatku juz sie zrazilem.

1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek

2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum

3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj wyłącznie skrzynki prywatnych wiadomości

Ot i całe zasady przy zakładaniu nowego tematu. Nie mam zamiaru Ciebie zrażać do naszego forum, wręcz przeciwnie, napewno zraził byś się gdyby na jednej stronie było 5 tematów o tej samej treści i w niczym byś się nie połapał.

Ja napisałem wcześniej:
Cytat:

... a jak tam czegoś nie znajdziesz to kontynuuj już stary isniejący temat.pzdr

podobnych tematów jest sporo, ale Ty musiałes napisać kolejny nawet po zablokowaniu, nie można kontynuować już wcześniej zaczętego wątku na temat liczników?
Cytat:

moze kupie drugi bo pozyczyc na sprawdzenie nie mam od kogo.

i myslę, że to rozwiąże twój problem, bo jak już pewnie wyczytałeś z podobnych tematów, wymiana pomogła. Nawet uprzedzę ewnetualnie następne twoje pytanie, które może nastąpić po wymianie zegarów:

" Jak zrobić by dane ze starego licznika były takie same w nowym" - no coś w tym stylu...

samba2380, nie jestem tu po to by się czepiać, ale chociaż próbować pomóc, próbować pilnować porządku(choć sam czasami śmiece), próbować pouczyć Was nowych użytkowników tego forum, zwrócić Wam uwagę, a nie zniechęcać. Każdy jest tutaj mile widziany. Pzdr

ok wszystko rozumie dzieki za pomoc i przepraszam za utrudnienia

Takie objawy mogą powtarzam mogą ale nie muszą być przyczyną uszkodzenia komputera znam osobiście jeden taki przypadek.

Cytat:
2005-06-01 16:07:37, piotrfire pisze:
Takie objawy mogą powtarzam mogą ale nie muszą być przyczyną uszkodzenia komputera znam osobiście jeden taki przypadek.

dzieki piotrfire
ale mozesz cos wiecej, czy chodzi o jakis procesor w liczniku bo ja nie mam elektronicznego (tzn bez wyswietlczy- analogowe). jak bys mogl to prosze przybliz mi tem temat.

nie nie nie w liczniku tylko komputer sterujący