[126p] Gładkie zderzaki, dokladka od laguny (FOTKI!!!)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar wygładzić zderzaki w kaszlu (spawanie plastiku) tylko jeszcze zasięgne waszej opinii. Co o tym myslicie (czy pasuje, czy wiocha itd...) wypowiedzcie się. Mam też własnej roboty VT jak to mniej więcej bedzie wyglądało. Sorki że VT takie marne ale w tym to nie mam zdolności .
A przy okazji to jeszcze chciałem zapytać jak u was z cenami za spawanie plastiku.

fotka1
fotka2
tu jest nieco lepsza fotka przodu - fotka3

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2005-01-04 21:15:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2005-01-17 10:50:41 ]
[ powód edycji: połaczenie dwoch watków ]

No jesli chodzi o tyl to myslalem o tym kiedys u siebie, ale plan zostal odlozony z powodu "zmiany przeznaczenia auta" Mysle ze dobrze pospawane nie byloby wiejskie...
Z przodu rejestracja cos jak w alfach 156 czy calkiem won?

Z przodu rejestracja ewentualnie za szybą żeby niebiescy się nie czepiali ale na zderzaku na pewno jej nie będzie. Aha pod przednim zderzakiem będzie jeszcze dokładka od Corsy B.

Cytat:
2005-01-04 21:24:42, Simon_126 pisze:
....pod przednim zderzakiem będzie jeszcze dokładka od Corsy B.

A nad tym to bym sie zastanowil... nie mowie ze nie, ale zastanowilbym sie

Gładkie zderzaki to super pomysł. Dokładka od Laguny1 jest znacznie fajniejsza.

Cytat:
Aha pod przednim zderzakiem będzie jeszcze dokładka od Corsy B.

ALE Z TYM JAK KOLEGA NAPISAL BYM SIE ZASTANOWIŁ

A CO DO ZDERZAKA TO ŁADNIE BY TO WYGLĄDAŁO MNIE SIE POMYSŁ PODOBA

A masz może Mochu fotkę zderzaka z dokładką właśnie od Laguny !

Ty masz . Braciszek SEPTIC'a.

Też wpadłem na taki pomysł, ale znoof mnie ktoś wyprzedzi,tak jak z tylną klapa ( z wnęką na rejestraqcję) ehhh szkoda, takie życie

Moim zdaniem to wygląda bardzo fajnie

Cytat:
2005-01-04 22:06:37, moch pisze:
Ty masz . Braciszek SEPTIC'a.

Tak myślałem że braciszek Septic'a ją ma ale nie byłem pewien w 100%, dzieki Mochu .

pozdro

No jak się podoba?? Jednak może się zdecydujesz na "lagunę".

rób rób, a potem się pochwal efektem
Ja też jestem w trakcie (tylko że z racji moich studiów na polibudzie nie mam i szybko nie będę miał czasu skończyć)
A co do Septica to na tych słynnych zdjęciach widać jakby mu pękała szpachla na tym wygładzeniu z przodu

Pozdro

Nic takiego nie zauważyłem ... pewnie ma tak twarde zawieszenie, że coś się stało, ze szpachlówką.

bo szpachel i plastik to zło

Hey, pomysł wydaje mi sie być fajny, a jesli bedzie cos jak w stylu twojego VT,(slabo widac troszke) napewno nie bedzie wiochą, dokladka z Lagunki spoxik, a w SEPTIC'u(filoetowym) dokladka jest z golfa mk III, na allegro widzialem kilka godzin temu taka to koles sobie wolal 60zl za taka
Pozdroofka

No więc tak: dokładka będzie od Laguny, zderzaki będą wygładzone jak na VT i może później pomyśle żeby je w kolor rzucić ale się głęboko zastanowie bo czarne mi pasują a zwłaszcza jeszcze teraz jak założyłem czarny filtr z przyciemki.
A co do pękania szpachli to coś wiem na ten temat bo od 2 miesięcy jeżdże na twardym zawiasie i w niektórych miejscach niestety szpachla się posypała . Ale na błędach się człowiek uczy i tam gdzie szpachla dała ciała po prostu zaspawam i tylko delikatnie szpachlą wygładze lub dam tą gumę co się kładzie na spawy.

Aha jeszcze jedno: Mochu masz jeszcze te lusterka Vitaloni? jak masz to trzymaj bo jak mi najdzie trochę gotówki to je wezme. Miałe teraz swoisty przestój przy dalszych modyfikacjach mojego kaszla ale teraz biore się na nowo . Zobaczymy co z tego wyjdzie... jak zrobię to co mam w planach to fotki zaprezentuje od razu!

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2005-01-05 13:50:18 ]

Cytat:
2005-01-05 13:47:03, Simon_126 pisze:
... jak zrobię to co mam w planach to fotki zaprezentuje od razu...

no no... czekamy

ZDECYDOWANIE, nie lakieruj tych zderzaków w kolor nadwozia kur..., groże Ci, że wtedy przyjadę iiiiiiii... i ... i... będzie źle Vitaloni ?? Chyba nie... ale sprawdzę u jednej osoby, która miała. Mam natomiast możliwość załatwienia chromowanych ABARTH'a. Cena na PRIV. Wg. mnie dość rozsądną. Nic dla mnie jedynie przesyłka. Mocowania pasują idealnie. Te lusterka (albo idealnie podobne) posiada KOPAR.

To ja się na priv na pewno do ciebie odezwę

zderzaki w kolor dokładka czarna, ale wszystko czarne też jet ładnie.