Srubu w reduktorze brc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
temat byl poruszany, ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzichodzi mi o to ze juz sam nie wiem ktora sroba do czego sluzy na reduktorze BRC techno (sa dwie: jedna na imbus a druga na klucz 10 mm i da sie nia krecic palcami) no i jak sie to reguluje. pytam dlatego poniewaz robilem regulacje wolnych obrotow na zasadzie "wkrec jedna i regulujwolne obroty potem wykrecaj ta wkrecona itd". moj problem polega na tym ze da sie to u mnie zrobic w obie strony i auto chodzi . powiedzcie ktora sroba jest do skladu mieszanki a ktora to bypas
pozdrawiam

nikt nie wie ???
wystarczy jedno zdanie

Śruba na imbus 5 lub 4 mm. służy do regulacji skoku mebrany,a co za tym idzie do zwiększania lub zmniejszania ilości gazu na średnich obrotach.
Do regulacji potrzebny jest jakikolwiek analizator spalin.Ustawia się skład spalin (na średnich obrotach tj. 2000-3000 obr. )
od 3,0-4,5 CO2.Następnie już na wolnych obrotach regulujesz skład spalin 1,2 CO2.Jeżeli silnik nie będzie chciał chodzić na wolnych obrotach to trzeba mu zwiększyć lub zmniejszyć skok mebrany imbusikiem w zależności od wskazań analizatora spalin.
Przy odrobinie doświadczenia można również wyregulować reduktor bez analizatora spalin,jednak jest to błądzenie uda się czy nie. Powodzenia. mrk50@op.plnullnull