| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arnoldzik WAZ 2108 1300S jaworzno | 2005-05-26 10:03:01 Witam, szpachla nie nadaje sie na tworzywo, szybko odpadnie,można spróbować jakimś dobrym klejem do tworzyw, polecam Technicol. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-26 10:25:56 nie wiem czy klejenie pomoze, moze pekac, nie lepiej spytac w sklepie ile takie cos moze kosztowac moze nie kosztuje majatek, wprawdzie trzeba bedzie to pozniej malowac, ale nie trzeba sie bedzie wkurzac ze klejenie peka co chwile. |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-05-26 11:59:26 Ten element to sie chyba nazywa "nosek" i w Skorpionie kosztuje ok. 95 zł + VAT |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-26 12:06:37 popatrz na zdjecie nr 2 u mnie w profilu, wg mnie nosek to to cos miedzy reflektorami przednimi |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-05-26 12:22:23 kurcze to nie jest jakies duze pekniecie, to jest taki jakby uszczerbek, a moze zywica to zrobic?? nie mam pieniedzy na nowe :/ |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-26 12:43:32 Atrapa chłodnicy zwana w samarach noskiem ![]() |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-05-26 13:11:54
Według oferty Slorpiona to czym innym jest atrapa chłodnicy a całkowicie czym innym nosek . Jak nie wierzysz to wejdz i poczytaj |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-05-26 13:26:23 bo atrape chlodnicy ma np taki grzegorz75 w swojej samarce, (to takie cus ala grill) a w mojej samarci jest tzw nosek i to napewno nie sa takie same czesci
A w temacie, takie zywice napewno powinny sie lepiej sprawdzic gdyz chyba sa bardziej elastyczne od jakiegos tam poxipola czy tym podobnych, no chyba ze klej na bazie zywicy |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-26 14:12:07
Taki stary, a nadal wierzy, we wszystko co piszą ![]() |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-05-26 17:08:37 dzisiaj swieto ale troche porobilem, zrobilem tak, pekniecie skleilem poksipolem a ubytki plastiku zapelnilem troche szpachla, zobaczymy jak to bedzie sie trzymalo jesli slabo to kupie nowe ale puki co nie najgorzej wyglada tylko trza pomalowac |
Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-05-26 19:42:58 W zasadzie nie wiem z jakiego tworzywa jest ta część ale jeżeli takie elementy są zrobione z polietylenu - niesądze - lub polipropylenu to nie jest dobrze zostaje tylko zgrzewanie lub spawanie tymi tworzywami przy czym nigdy to nie bedzie to. W tym przypadku mysle że to jest wykonane z innych popularnych tworzyw sztucznych. Możesz to swobodnie w tedy klejć żywicami epoksydowymi - poxipol, distal to właśnie takie zywice wypełnione - generalnie takie pęknięcia kleji się od niewidocznej strony urzywając maty szklanej. Pęknięcie oczyszczasz matowisz i odłuszczasz - sprawdz czy aceto nie rozpuszcza tworzywa jak tak to należy urzyć alkocholu np etylowego - po tem pokryc to zywicą wymieszaną z utwardzaczem - uwardzacz dobiera się do potrzeb bo można uzyskać spoine sztywna lu elastyczną kladzie się kawałek maty i przyciętym pędzelkiem uderza się w mate tak aby żywica ja przesączyła - pędzelek moczy się co pewien czas w kleju. Czynoiść powtarza się kładąc kilka warstw maty i tak ja przesączając aż usunie sie powietrze z pod niej. Ubytki należy wypełnić spachla poliestrową z włuknem szklanym. Taka uwaga na plastikowych częściach są najczęsciej oznaczenia z jakiego tworzywa ja wykonano np PS ABS PVC itd w tedy mozna dobrać klej do tego tworzywa. Opisana metoda najlepiej się sprawdza na elemętach wypełnionych włuknem szklanym.
Sprawdz od wewnetrznej strony co jest tam wypisane i napisz bedzie na przyszłość. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Wergilius dnia 2005-05-26 19:44:10 ] |
kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-05-26 22:18:47 Ta część nazywa się właśnie noskiem, atrapa chłodnicy to ten plastik pomiędzy światłami. Klej śmiało szpachlą, kleiłem w zeszłym roku i nic nie odpada. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-27 09:36:04 Cyt. książki:
Osłona chłodnicy (czyli o tym o czym mowa w temacie). (...) jest przymocowana do nadwozia wkrętami samogwint. (...)Do osłony jest przymocowana krata osłony, w której jest umocowany znak firmowy. koniec cytatu. |
kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-05-27 17:02:20 "Tak to o czym mówimy to osłona chłodnicy zwana noskiem. Atrapa chłodnicy to co innego".
Koniec własnych przemyśleń |
kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-05-27 17:11:13 Jak zwykle Mike nieomieszkał mnie poprawić. Poczekaj, poczekaj ja też znajdę jakiś Twój niekomletny post. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-27 18:07:19
Hmm... Ja tylko cytuje książkę
Poza tym, nietylko Ty tak napisałeś, ale i inni
Do końca, to chyba niewiadomo jak jest
Więc nie czepiam się nikogo, ani siebie ![]() |
kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-05-28 22:30:57 luz, żartowałem tylko.
... a to i tak jest nosek |