MotoNews.pl

Chłdnica od polda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podobno strasznie korodują 4-5 lat to juz złom co wy na to????
chce kupic do mojego swapa i sie zastanawiam
z czego jeszcze by podeszła chlodniczka do malca 1.1

[ wiadomość edytowana przez: 5n4k3 dnia 2005-05-24 14:04:02 ]

ta cala chlodnica niby dobra - pasuje ale

mialem aluminiowke taka ciensza z Gli z 1 czujnikiem i ja rozjebalo w tak chamski sposob ze nieszlo zregenerowac....200 w plecy

ta od zurawia z diesla 1.9 ma inne juzlistki - niby to wygalda na bardziej wytrzymale ale paredziesiat zeberek juz zniklo pod naporem paznokcia.......

niby dobre.......a jednak....

Hmmm to ide wymieniac swoją chłodnice w poldku hehe bo skorodowana.
Siiostrze etz msuze powiedziec bo od 8 lat ta sama - bujda na resorach - chyba ze mówimy o najtanszym rzemiosle.

hmm niezaciekawie sie te chlodniczki prezentują z czego jeszcze by sie nadawala??

hmmm dziwna sprawa - mam u siebie chlodnice nie naprawiana z 1973 roku

ja widzialem te od polda i taka od audi bodajrze, powiem jedno jak jest od polda to neima juz na nic miejsca kufrze na tej od audi spokojnie mozna kolo zapkowac i inne gadrzety. i potwierdzam zdanie czucza to lipa i tyle. te chlodnice nie padaja tak predko.

Jak wrabałem sie w słupa to ucierpiał zderzak , atrapa swiatło , a chłodnica cała ..

ps. po co dłubac paznokciami w chłodnicy ??? Jak dla mnei to słuzy do chłodzenia a nie dłubania.

mozna dlubnac z ciekawosci czemu cos sie zrobilo zielone i wyglada jakby mialo sie rozsypac. proste ? a czmeu dlubales w nosie?

Cytat:
2005-05-25 19:44:56, maskekk pisze:
ja widzialem te od polda i taka od audi bodajrze, powiem jedno jak jest od polda to neima juz na nic miejsca kufrze na tej od audi spokojnie mozna kolo zapkowac i inne gadrzety. i potwierdzam zdanie czucza to lipa i tyle. te chlodnice nie padaja tak predko.

To wszystko miesci sie tez z chlodnica od poloneza.

5n4k3, a ta od Schumahera się nie nadaje

Cytat:
2005-05-26 00:03:58, Zuraw pisze:
To wszystko miesci sie tez z chlodnica od poloneza.

Jak porywnywalem miejsce w bagarzniku u Czarka I u Piotrka to u czarka jest znacznie wiecej,

Cytat:
2005-05-26 01:10:25, maskekk pisze:
Jak porywnywalem miejsce w bagarzniku u Czarka I u Piotrka to u czarka jest znacznie wiecej,

Ale zwroc uwage, ze to miejsce jest pomiedzy reflektorami a chlodnica, zas sama chlodnica dosc mocno odstaje od przedniego pasa wblab bagaznika. A to jest kluczowy problem ktory trzeba rozwaizac chcac wlozyc kolo zapasowe do bagaznika. Z chlodnica od trucka wchodzi idealnie na poziomo zlewej strony (z prawej jest aku i nagrzewnica.

Cytat:
2005-05-26 07:57:47, Zuraw pisze:
Ale zwroc uwage, ze to miejsce jest pomiedzy reflektorami a chlodnica, zas sama chlodnica dosc mocno odstaje od przedniego pasa wblab bagaznika. A to jest kluczowy problem ktory trzeba rozwaizac chcac wlozyc kolo zapasowe do bagaznika. Z chlodnica od trucka wchodzi idealnie na poziomo zlewej strony (z prawej jest aku i nagrzewnica.

Dokładnie tak, chłodnica trakowska wchodzi idealnie na wcisk nie trzeba jej nawet przykrecac bo nie ma takiej potrzeby.
Cytat:

Zauwaz ze czarek nie ma nagrzewnicy i akumlatora w bagazniku, mi bagaznik nie jest potrzebny dlatego akku usadowiłem "na pałe"

witam. rozumiem ta chłodnica: pierwsza a ta chłodnica: druga to dwie całkiem inne i pasuje tylko ta pierwsza? rozumiem różnią sie rozmiarami tak? Wielkością? I na tej drugiej swap będzie sie grzał tak?

Cytat:
2005-05-26 00:10:43, _Szary pisze:
5n4k3, a ta od Schumahera się nie nadaje

jak w koncu centralka dotrze do Nitro to sie przekonamy, moze.....

toki ta od 1.9 diesel to dobra jest. tylko czy jest sens kupowanie dwu czujnikowej> ja mam 2 wiatraki a do tej pory ani razu niezaloczyl mi sie wentylator - dochodzi do 80 C max........mam 3 wentylatory w garazu z tego 1 zalozony......druga to zwykla kanciata krowa - tez cio podziala ale nieabrdzochce sie miescic.....mioglemmiec taka za 25 zeta od kumpla z witrakiem....pomys - 200 zl za 13 letnia chlodncie.....nowka 300zl.....

okej czyli rozumiem kupować jak juz do swapa zpolonezatrucka? nie z żadnego diesla i caro? tak? btw chyba nie 2 czujnikowej tylko z dwoma wiatrakami tak? ja chce zalozyc wlasnie od jakiegos poldado tego jeden wiatrak i heja. czyli chlodnica poldon truck i do tego jeden czujnik i musi banglać?

a te chłodnice wkleiłem przykładowo, rozumiem są 3 rodzaje tak? polonez diesel, polonez truck, i zwykły poldolot, z czego naj naj do słopa jest ta z trucka?

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2005-05-26 23:01:59 ]

sa dwa rodzaje tychod GLi - mialem oba. roznia sie konsrukcja ora zliczba wbudownych czujnikow. tych od zwyklego cao gaznik niekupuj

yhy... gubie sie troszka
znaczy od trucka najlpesze, do tego sa jeszcze dwie z gli tak? lepiej kupowac z jednym czujnikiem tak?

Zakładajcie od audi ja mam w bagażniku oprucz chlodni jeszcze zapas akumulator pełen zestaw narzedzi i jakies graty i wszystko sie spokojnie mieści a weży nawet niewidać.