Szarpie 2105 na gazie i benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poznalem ostatnio w swoim miescie dziewczyne ktora jezdzi bolszewikiem :O I TO JEST JEJ WLASNY : O MA LADNA 2105 ;o; o i jej szarpie powiedzmy jak jechalem z nia, skrzyzowanie, redukuje na 2 i wjezdza na skrzyzowanie i szarpie niemilosiernie ; d czemu tak jest ?; D ja jej nie potrafilem pomoc mam nadzieje ze pomozecie ;D dziewczyna jest bardzo sympatyczna i ladna;D zachecalem ja do wstapienia do klubu;D

Może nie potrafi zmieniać biegów na prostej też tak jest?? Na mój słaby gust to może być ze sprzęgłem lub gaźnikiem, układem zapłonowym, tam bym szukał.

REGULACJA!! (zapłon, gaźnik, sprawdz filtr powietrza) - w jakim stanie jest silnik? Ile przebiegu? Kopci?

Pewnie przy redukowaniu biegów za szybko i za ostro puszcza sprzęgło, ale i tak brawo za redukowaie biegów, bo zazwyczaj jest tak, ze zrzuca na luz i hamuje

Spróbuj sam przejechać się z nią na fotelu pasażera i wtedy wszystko będziesz wiedział
edited, ze względu na zboczonych
(mam na myśli - Ty usiądź na miejscu kierowcy i przejedź się z nią (ona na miejscu pasażera) jej ładą ).

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-05-20 22:45:51 ]

Mike, co miałeś na myśli pisząc……

Cytat:
MikeB
Wysłany: 2005-05-20 10:34:55

Spróbuj sam przejechać się z nią na fotelu pasażera i wtedy wszystko będziesz wiedział

To co napisałem

Czesc !! U mnie szarpała,bo na poczatku za szybko puszczałem sprzegło,a moje krzyzaki na wale były w oplakanym stanie (metaliczny stuk przy starcie).Potem wreszcie luzy w skrzyni biegów,a na koncu "przedmuchałbym dysze !!!!

A co do gazu-Moga byc luzy na przepustnicach gaznika

Cytat:
2005-05-20 01:14:30, kangurek pisze:
poznalem ostatnio w swoim miescie dziewczyne ktora jezdzi bolszewikiem :O I TO JEST JEJ WLASNY : O MA LADNA 2105 ;o; o i jej szarpie powiedzmy jak jechalem z nia, skrzyzowanie, redukuje na 2 i wjezdza na skrzyzowanie i szarpie niemilosiernie ; d czemu tak jest ?; D ja jej nie potrafilem pomoc mam nadzieje ze pomozecie ;D dziewczyna jest bardzo sympatyczna i ladna;D zachecalem ja do wstapienia do klubu;D

gaznik na 99% .Po wymianie najlepiej na nowy niepowinno byc problemów. a potem tylko regulacja zaplonu i luzów zaworowych.

zaplon za wczesny.nie jestem pewny ale w 2105 siedza takie silniki jak w mojej 21072.ja ze swoja poradzilem sobie jakos.nie szarpie,dobrze przyspiesza i malo pali.jak cos to moge sprobowac pomoc.

szarpanie może być spowodowane zużytymi świecami i przewodami wysokiego napicia.Mi szarpała kupilem super przewody za 80 zl nie to badziewie za 30 zl i po problemie