Palec i kopulka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma do wymiany musialem oczyscic styki bo cale zawalone osadem tak jak na starych swieczkach a czesc cierna na palcu mocno starta
mysle zeby kupic palec i kopulke YEC-a w JC w ASO kolejno 56 i 330zł sobie licza wiec kosmos....
jest maly problem z palcem siedzi jak niewiem , probowalem lekko go podwazac srobokretem i mocno palcami probowalem zsunac go z wałka i nic...ale nie chce zeby pekl aparat nie wiem czy moze wałek podlac ciut WD-40 , moze ktos ma jakis patencik ?

Jak zmieniałem u siebie palec i kopułkę to nie miałem ze zdjęciem palca zadnego problemu, ale nie pamiętam teraz jak to jest założone. Dziwne... Zerknij jeszcze do książki, może tam coś pisze...

Nową kopułkę i palec mam z JC i wszystko działa :]

Po prostu ciągnij. Siedzi bardzo ciasno. Żadne WD40 bo zachlapiesz sobie kopułkę i w ogóle nigdzie nie pojedziesz.
A jak będziesz miał nowy palec, to co się stresujesz ? Jak stary pęknie to przynajmniej problem z głowy
Pozdro.

U mnie było tak samo!

zakladac tez na wcisk palcami czy proponujecie czyms lekko nabic go do konca, wiem ze to plastik wiec .....

pozdr.

Palcami. Żadnych młotków !
Nowy wejdzie spoko. Stary po prostu zżył się z tym silnikiem i nie chcą się rozstać
Pozdro.

czyli w łeb go a pozniej jak starego zęba kleszczami ?