Tłumik, rdza, sportowy wydech ;), doradzcie, please. Pilne.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc, jade sobie samochodem i coś mi przy każdym dołku buczy, i dzisiaj patre pod samochód i co widze tłumik zardzewiały przy mocowaniu tym przed tylnym kołem, przy opsace, i pękł. Trzyma się na tylnim mocowaniu i drugi koniec na belce oparty :/

Może ktoś wie ile może kosztować tłumik, może nawet kompletny do mojego Essiego MK6 Kombi. I z jakich modeli podejdzie do mojego? Bo nówki to się chyba nie zabardzo opłaca? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrowienia z Lublina!

mam podobny problem
tyle że ratując się zaspawałem migomatem///
ale teraz zaczął środkowy ierdzieć...
do mojego koszt środkowego to 500 a tylny ok 1000

fuck

Cytat:
2005-05-30 20:45:28, decki pisze:
mam podobny problem tyle że ratując się zaspawałem migomatem/// ale teraz zaczął środkowy ierdzieć... do mojego koszt środkowego to 500 a tylny ok 1000 fuck

Ty a nie da się tego jakoś taniej zrobić? Chyba można kupić jakieś używane w dobrym stanie chyba. No tak mi się wydaje. Przecież to tylko kawałem rury jest.

ja tu pisałem o oryginalnych , ale jakieś zamienniki muszą być
jakieś tańsze do cholery, bo narazie wydałem kasiorkę na rozrząd,
a tłumik jak pierdział tak pierdzi

ps mi pękł tesh w tej okolicy, a do tego katalizator się sypnął
i teraz środkowy koszm,ar...

ja to widze tak... sportowy tlumik z nierdzewki od 160 do 300zl.... no chyba ze gorna pulka to juz wiecej

Cytat:
2005-05-30 20:55:21, liked pisze:
ja to widze tak... sportowy tlumik z nierdzewki od 160 do 300zl.... no chyba ze gorna pulka to juz wiecej

Ja tam nie chce żadnych sportowych najzwyklejszy do dieselka.
Może ktoś z was się orientuje ile może kosztować, najlepiej kompletny, przecież ten kawałek powyginanej rury nie może dużo kosztowawa, może są jakieś zamienniki? Napiszcie coś o tym.

A więc nie kompletny tylko czy tłumik środkowy jest połączony jakąś rurą do tłumika końcowego? Bo jeśli tak to może samą rurę wymienić? Sam już niewiem, doradzcie coś :/

poszukajcie na szrotach,z jakiegos rozbitego można wyciągnąc cały wydech za grosze

Każdy tłumi można kupić oddzielnie i zamontować oddzielnie nawet w ASO. Koszt ostatniego Bosala (dobre i drogie tłumiki - niestety kompletnie nieprzystosowane do LPG) to max. 300PLN + obejma, zwykły polski Asmet aluminiowany powinien kosztować w okolicach 100-150PLN + obejma. Do każdego należy doliczyć około 30-40PLN za montaż, no chyba, że to nie pierwsza wymiana i nie trzeba wycinać palnikiem -> wtedy sam wymienisz w pół godziny (nawet na chodniku).
Jak poznać, czy był wymieniany już wcześniej -> zaglądasz pod samochód i jak układ jest pospawany w jedną całość od początku do końca (bez żadnych wstawek) to jest to układ z pierwszego montażu.

Jesli masz ochote na zabawe to zapraszam T u

Cytat:
2005-05-30 21:36:03, Irekcity pisze:
Jesli masz ochote na zabawe to zapraszam T u

jak tam się zalogować ??

Ja klikam i mam bez zadnego logowania