Szarpie - przerywa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy przyspieszaniu auto szarpie-przerywa (bez względu na temp. silnika), do tego coś dużo pali. Co to może być? Przepływomierz....?? mk VII 1,6 16V

A wiec tak mialem te same obiawy i nikt nie byl mi w stanie pomoc az pewien elektryk stwierdzil ze jest to spowodowane KAblami od swiec i kazal wymienic kable a jak nie poskutkuje to swiete moze byc na odwrot wkleje zdj na wszelki wypadek jak wygladal u mnie zepsuty kabel.Nie musi tak samo to wygladac ale nie moze byc na kablu tego bialego nalotu.Pozdro Mam nadzieje ze ci pomoglem :].Odp Jak to tam u ciebie jest z tymi kablami.

Kable w porządku świece też.....

UUuuuuuu. to nie wiem moze filter powietrza zapchany

więc zrób test
wyciągnij bezpiecznik z napisem KAT chyba 3 ci, i zobacz co się będzie działo
jak ok to padła sonda lambda, jak nie będzie ok
to prawdopodobnie krokowiec, filtr chyba odpada

Decki a czy krokowiec nie odpowiada tylko za wolne obroty kolaga mowi ze jak przyspiesza to mu szarpie

Cytat:
2005-05-27 18:53:38, Misi3k pisze:
Decki a czy krokowiec nie odpowiada tylko za wolne obroty kolaga mowi ze jak przyspiesza to mu szarpie

to jak na wolnych jest ok... to krokiec odpadA...

A w 1,6 LJF z 91 roku który bezpiecznik jest od Lambdy bo u mnie sa oznaczone ?>??

może filtr paliwa??

A w 1,6 LJF z 91 roku który bezpiecznik jest od Lambdy bo u mnie NIE sa oznaczone ???

Według książki jest to bezpiecznik nr.3 czyli patrząc na skrzynkę bezpieczników liczymy z lewej strony od górnego bezpiecznika to jest nr .1

Ja miałem tak samo. Dodatkowo po założeniu LPG kichał przy wciśnięciu pedału gazu - właściwie nic nie mogłem wyprzedzić - ale obciach!!!
Mój brat kazał wymienić przewody wysokiego napięcia do świec - mimo iż wyglądąły ładnie - pomogło jak ręką odjął.
Jak masz możliwość to pożycz od kogoś i sprawdź.

Podepnę się w temat.

Co może być przyczyną, że na gazie auto śmiga super, a na benzynie dławi się, przerywa i brakuje mocy ? Na gazie żadnych problemów.

Instalacja Elpigaz - Elisa, IV generacja.