| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rheum Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLI Śrem | 2005-05-18 23:42:53 A ja mam taki bajer, że mi się czasami sam otwiera
Mam FSO-wski alarm na pilota z centralnym zamkiem. Problem w tym, że działa super ....gdyby nie fakt, że np. po zamnknięciu auta z pilota kosze sobie trawe przed domem i nagle (okolo godzine, dwie po zamknięciu wozu) alarm wydaje trzy krótkie piknięcia i...otwiera się cały samochód
Po czym-TO JUŻ JEST BAJER NAPRAWDE...znów wydaje pare piknięć i spowrotem się zamyka. To nie zdarza się zawsze, tylko czasami
I jak tu zostawiać swój wehikuł w centrum miasta
Czy to jakieś spięcie, czy co? W ogóle się na elektronice nie znam. Wie ktoś coś na ten temat? |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-05-18 23:44:54 ja bym obstawiał spierdzielony mikrostyk w pilocie od alarmu - nie odbija porządnie i czasami zewrze pod cięzarem samego przycisku. Jeśli to nie to - zmień alarm. Wszystkie wyprowadzenia już masz przy obecnym - 3/4 roboty odpada... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-05-19 06:41:00 Zgadza się. Sprawdź mikrostyk w pilocie. Wymiana nie jest droga (ok. 10 zł z robotą) |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2005-05-19 11:22:15 Ja nie miałem alarmu z pilotem ale też świrował- a problem był w tym, że centralkę miałem umieszczoną pod atrapą po stronie pasażera która ... strasznie sięnagrzewała - więc nie wiem czy u ciebie też nie będzie problem temperaturowy ? |
rheum Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLI Śrem | 2005-05-19 21:12:52 Ja całą tą skrzynkę mam przed akumulatorem po stronie pasażera. Pilot jest ok, bo już go rozebrałem, wyczyściłem i złożyłem z powrotem.Może tam i się nagrzewa, ale to przecież komora silnika-tam bywa i 60-70C jak sie stoi w korku tak więc chyba to nie to, bo dlaczego umieszczaliby alarm w miejscu, które mu "temperaturowo" nie odpowiada.
No ale co tam-jak poloneziarze mówią, to rozbierzemy i zobaczymy co tam w środku się z czym styka
|
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2005-05-20 08:12:37 nagrzewa się ale jak masz przed akumulatorem to jednak chlodzenie dobre masz, a od slonca na postoju sie tak bardzo nie zagrzewa. Ja mialem pod czarna atrapa a "cialo doskonale czarne" pochlania bardzo duzo energii wiec cholernie sie grzeje i mysle ze w naprawde sloneczne dni, po przejsciu swiatla przez szybe grzaloi mi sie bardziej niz do 60 stopni. |
Redarrow Miłośnik FSO Polonez 1.6 SLE Gdańsk | 2005-05-22 12:02:29 A może masz brata lub siostrę i przez okno się bawi, znaczy sobie jaja robi |
rheum Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLI Śrem | 2005-05-29 23:30:12
Chciałbym, żeby tak było
Ale chyba doszłem-jak to wszystko rozebrałem, to było trochę zapyziałe w środku. Wyczyściłem, żłóżyłem i założyłem i na razie sie nie otworzył sam ani razu. Pożyjemy-zobaczymy. |
Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2005-05-30 13:12:28 Ooo, to ja mam tak samo jak Thaniel. Też mam taki extra bajer i akcje są typu: dziadek z mojego p. strzeżonego mówi: Panie, ile razy idę do kibla obok pana auta, to ostrzegawczo "piknie" alarmem. Albo kot przeleci i też alarm dźwięknie.
M |
BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2005-05-30 14:13:20 cos przekombinowales thanielku
boxer dziala tak: a) przycisk 1 - wlaczenie/wylaczenie alarmu sygnalizowane sygnalem dzwiekowym z uzbrojeniem dodatkowych czujnikow b) przycisk 2, przycisk 1 - to sam ale "po cichu" c) przycisk 1, zaraz znow przyc. 1 - wlaczenie alarmu bez dod. czujnikow - jest to sygnalizowane drugim, krotkim sygnalem dzwiekowym podczas uzbrajania (pierwszy dlugi po pierwszym nacisnieciu 1 a drugi krotki po 2gim nacisnieciu 1). |
BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2005-05-30 14:23:03 Jeszcze jedno. Jak przytrzymasz dluzej (ok 3-4 sek.) jeden z przyciskow - nie pamietam ktory - uruchomisz zdalnie alarm.
Instrukcji nie mam, jedynie skromna instrukcje obslugi. |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2005-05-30 14:25:04 To wiem to wiem
Trzeba 1 trzymać i zaczyna wyć hehe pozdr |