Głosniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam takie pytanie, co sadzicie o tych głosnikach (mam do wykorzystania 100zł) tutaj lub o tych tutaj .

jak znam życie to grają może i nieźle ale po 2 tygodniach zaczną charczeć, ale z tych dwojga złego wybrał bym DAX-y czyli te drugie

To moze mozesz mi jakies polecic w tej cenie, obecnie nie mam wzmacniacza , podłacze je pod radyjko kenwooda 4x44W

A ja nie polecam ani jednych ani drugich. Lepiej dołożyć pare groszy( tzn. poczekać) i kupić coś co naprawdę zagra. Np. Alpine dedykowane do forda, lub inne markowe Pioneer, a nawet Sony lub kenwood. Odradzam głośniki "bardzo znanych firm" oraz te o " diabelskiej mocy". Pozdrawiam

Co mozna polecić do Forda w miejsce typowych/nietypowych głosników. Ja załozyłem dedykowane Alpine 13 cm z odseparowanymi wysokotonowymi( kupione w MediaMarkt za 168 Pln) Minimalna przeróbka z MDF w serwisie MM na tyłach M1 w Krakowie( polecam, miła obsługa i chyba niedrogo za montage)
Poza tym mozna oczywiście kombinować w zależności od funduszy Cabasse, JBL, Infinity, Harman kardon albo BOSE. Mnie na razie wystarcza niskobudżetowy ( economy class) Alpine z membranami papierowymi o duzej długości włókien lakierowanymi z zewnatrz. Dla zasobniejszych mogą być z włokien Mylar lub KevlarPozdrawiam miłosników car audio

Cytat:
To moze mozesz mi jakies polecic w tej cenie, obecnie nie mam wzmacniacza , podłacze je pod radyjko kenwooda 4x44W

lepiej sie wstrzymaj i kup coś markowego bez wzmacniecza nie muszą to być super mocne głośniki, ja na początku tesh kupiłem no-namy i później żałowałem, na szczęście kupowałem u znajomego i wymienił mi za dopłatą na Pionki, grają u mnie jush rok czasu i jestem zadowolony TSG6910 cena 249,- ale da sie kupiś dobre markowr jajka jush za 199,- np. Sonki, więć pomyśl nad tym czy nie warto troche poczekać, wiem że korci ale póżniej można żałować