Problem z jazdą na Pb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak zapalam autko to jest problem z odpaleniem go na benzynie.Jak zapali to zaraz gaśnie a jak dodam gazu to jakoś autko strasznie muli.Zapale, pochodzi z 5 sekund i zaraz gaśnie. Potem jak próbuje znowu pochodzi chwilke i znowu zgaśnie. Jak załapie i jakos tam sobie silniczek chodzi to jak mu dodam gazu to jest jakis zmulony, obroty spadają i szarpie całym autkiem. Jak gazuje to jest problem z wejściem na obroty żeby go przełączyć na lpg.Myslałem że to pompka ale wymieniłem i dalej to samo.
P.S Jak przełącze z gazu na benzyne to jak dodaje gazu to jest jakby taka"dziura" autko dopiero po chwili reaguje na naciśnięcie pedału gazu i silnik tak jakoś nierównomiernie pracuje przy czym dodam że na lpg autko jeździ spoko
Może ktoś tak miał i ma jakiś pomysł co sprawdzić.
Pozdrawiam Nowik

Cytat:
2005-06-15 05:04:26, Nowik24 pisze:
dodam że na lpg autko jeździ spoko Może ktoś tak miał i ma jakiś pomysł co sprawdzić. Pozdrawiam Nowik

Kurna, walczę z bardzo podobnym problemem. Mam nieco inne objawy, ale generalnie problem chyba identyczny.

Też jestem ciekaw co to jest .

Reset kompa - zdejmij kleme na kilka minut, zaloz i przejedz sie.

A mnie się wydaje że masz po prostu wtryskiwacze do wymiany.
Ja mam tak samo: na gazie ok, jak odpalam na PB to szarpie i chodzi nierównomiernie. Tak jak by nie palił na wszystkie cylindry (chociaż świece i przewody są ok). Tyle tylko że u mnie da się przełączyć na gaz.
Kiedyś wymieniłem listwe wtryskiwaczy na używaną. Przez około 2 miesiące było ok, ale potem znowu to samo.
Koszt nowego wtryskiwacza to niestety ok. 250 PLN

Cytat:
2005-06-16 16:42:15, zibki pisze:
A mnie się wydaje że masz po prostu wtryskiwacze do wymiany. Ja mam tak samo: na gazie ok, jak odpalam na PB to szarpie i chodzi nierównomiernie. Tak jak by nie palił na wszystkie cylindry (chociaż świece i przewody są ok). Tyle tylko że u mnie da się przełączyć na gaz. Kiedyś wymieniłem listwe wtryskiwaczy na używaną. Przez około 2 miesiące było ok, ale potem znowu to samo. Koszt nowego wtryskiwacza to niestety ok. 250 PLN

A może u mnie to też problem wtryskiwaczy ? Tyle, że jak auto ciepłe, to chodzą dobrze ? Może tak być ? Czy one jak padają, to źle auto pracuje niezależnie od temperatury ?

1. Restart kompa.
2. Czunik temp.

A zanim Ci sie zapieka wtryskiwacze to minie troche czasu.

Jak Toradek napisał. Do tego jeszcze może pompa paliwa zanieczyszczona.