Problem z wycieraczkami - help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich - jestem z HFP - forum Hyundaia, ale przyprowadzil mnie tu problem znajomej ktora ma dziwny (jak dla mnie )problem z wycieraczkami(w maluszku oczywiscie)...przeszukalem forum ale na nic podobnego sie nie natknalem wiec pytam
Sprawa wyglada nastepujaco: Po wlaczeniu wycieraczek wykonuja pare ruchow po czym wybija bezpiecznik - osobiscie tego nie widzialem bo broblem znam tylko z jej relacji.
Jak macie jakies sugestie to prosze o pomoc.
Pozdrawiam

pewnie jest jakieś przebicie na silniku wycieraczek

ja kiedys mialem zle podlaczony klakson i palilo mi bezpieczniki. musi byc gdzies przebicie. najlepiej pojechac do elektryka zeby go dobrze sprawdzil

A może coś z regulatorem prędkości ruchów wycieraczek -niektórzy nazywają to chyba interwałem. Też mam podobne objawy, ale jeszcze z tym nic nie robiłem, widocznie jakieś zwarcie powoduje, moze wystarczy przeczyścić. U mnie pomaga przełączenie na 3 pozycje -tam sie nie spala.

Dołącze sie do tematu, co jest nie tak że co jakiś czas zwieszaja mi sie wycieraczki i nie chcą przestać działać?

jeśłi nie chca przestać działać to najprawdopodobniej jest do wymiany cały przełacznik pod kierownicą

Dzieki za odpowiedzi i zainteresowanie tematem

Witam!!

Powiem ci ..... ze mialem to samo w swojej Zośce, ja wymienilem sliniczek wycieraczek (jest identyczny jak w 126 tylko ramiona ma dluzsze) i wszystko dziala jak nalezy, napewno jakies przebicie jest na nim.......

Aha a co silniczka to mysle ze problemu nie bedzie , kazdy szrot-zlom napewno go ma w swoich zbiorach

POZDRAWIAM

[ wiadomość edytowana przez: _dOMAN dnia 2005-05-30 14:15:54 ]

To klasyczny objaw zwarcia przewodu od wyłacznika światła cofania w skrzyni biegów.
Silnik wycieraczek i światło cofania są na tym samym bezpieczniku.
Najczęściej przewody od wyłącznika dostają się nad skrzynie biegów która podczas dobijania do podłogi miażdży izolacje i powoduje zwarcie.
Uszkodzenie silnika jest mniej prawdopodobne.