Gaz w essim 1.4????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad założeniem gazu w escorcie 1.4 bo bęzynke to no lubi pić tylko nie wiem czy da sie jeździć na gazie z tak małym silnikiem:|
Jeśli ktoś ma doświadczenie z takim potworem to prosze o rade
POZDRAWIAM!!!!!!!

Witam,
Moj Fordzik ma gaz i spisuje się całkiem dobrze...(zalezy jaką jazdę lubisz )
Pali jakies 12 l /100km
i ogolnie musze powiedziec, ze jestem zadowolony.
Pozdrawiam...

moj 1,4 na gazie chodzi bdb w sumie nie ma roznicy czy paliwo czy gaz, motorek slaby ale idzie jezdzic. takze jak masz kasy na tyle zeby zalozyc gaz to montuj

witka jeśli chodzi o gaz w takim silniku to jak najbardziej polecam ja swoim essem zrobiłem juz ponad 12000 km od zagazowania i daje rade na dynamike ni narzekam fakt nie jest to rs ale ja nie narzekam tylko wybierz dobrego gazownika

ja w swoim kombi zrobiłem już 20000. Chodzi całkiem przyzwoicie choć na benzynie juz nie lubi. Dlawi sie i jak jest zimny i jak cieply. Żaden mechanik ani elektryk nie wie co z nim jest.

Cytat:
ja w swoim kombi zrobiłem już 20000. Chodzi całkiem przyzwoicie choć na benzynie juz nie lubi. Dlawi sie i jak jest zimny i jak cieply. Żaden mechanik ani elektryk nie wie co z nim jest.

U mnie jest to samo ostatnio wogule nie chciał jechać na benzynie
Też nie wiem o co chodzi

No tak, ale czy warto montowac gaz na 3 miesiace jego uzytkowania? Bo od wrzesnia zrownaja ceny benzyny z gazem, a oleju opalowego z ropa. A jesli jeszcze ma Ci palic wiecej gazu niz Pb, to chyba nie ma sensu. Ja tez sie zastanawialem nad gazem, ale poczekam co sie stanie we wrzesniu, czy potwierdzi sie to czy nie.

Cytat:
2005-05-30 12:16:35, Viking79 pisze:
No tak, ale czy warto montowac gaz na 3 miesiace jego uzytkowania? Bo od wrzesnia zrownaja ceny benzyny z gazem, a oleju opalowego z ropa. A jesli jeszcze ma Ci palic wiecej gazu niz Pb, to chyba nie ma sensu. Ja tez sie zastanawialem nad gazem, ale poczekam co sie stanie we wrzesniu, czy potwierdzi sie to czy nie.

Jakos mi sie nie chce wierzyc w takie rzeczy... to taka kielbasa wyborcza raczej... pamietaj, ze ida wybory na jesien...
Zrownanie cen ropy i oleju ma jeszcze jakis logiczny sens (chociaz strasznie naciagany - szara strefa) o tyle wyrownanie ceny Pb i LPG nie ma zadnego uzasadnienia... (przeciez LPG juz jest oakcyzowane, opodatkowane i chw co jeszcze...).

W sumie to mam nadzieje, ze mam racje Inaczej tysiace osob w Polsce zostana bez pracy a jeszcze wiecej bedzie miala bardzo kiepsko... i zimno