Licznik - nie działa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem w niedziele Poldka (wreszcie ) i niestety niedziała licznik.
Dzień wcześniej działał ok, gość twierdzi ze stał pod chmurka w ostatni dzień (a skwar był niezły) i oprucz licznika porobiło się coś zegarkowi.
Zegarek na szczęście się tylko przestawił, wyjąłem licznik bo myślałem ze linka spadła ale ... okazało się ze jest ok.
Nie jestem specem ale wydaje mi sie ze jest ona dość luźno "przymocowana" (jest luz) do zegarów (niewiem moze tak ma być )
No nic czasu nie mialem więc wszystko do kupy złożyłem i w droge.
I jakiesz moje ździwienie, licznik dziła .
Kolejny dzień jede do pracy działa, ale juz w drodze powrotnej do momu ani drgnie
Ma ktoś moze jakiś pomysł co moze być??
najgosze jest to ze chcialem sprawdzić ile toto pali.

(Polonez '93 licznik stary model)
Z góry dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: MAJCHAL dnia 2005-06-02 22:04:02 ]

Witaj,
może ten post coś ci podpowie ?

klik, klik >>>

Cytat:
2005-06-01 10:32:03, Ducat pisze:
Kupiłem w niedziele Poldka (wreszcie ) i niestety niedziała licznik. Dzień wcześniej działał ok, gość twierdzi ze stał pod chmurka w ostatni dzień (a skwar był niezły) i oprucz licznika porobiło się coś zegarkowi. Zegarek na szczęście się tylko przestawił, wyjąłem licznik bo myślałem ze linka spadła ale ... okazało się ze jest ok. Nie jestem specem ale wydaje mi sie ze jest ona dość luźno "przymocowana" (jest luz) do zegarów (niewiem moze tak ma być ) No nic czasu nie mialem więc wszystko do kupy złożyłem i w droge. I jakiesz moje ździwienie, licznik dziła . Kolejny dzień jede do pracy działa, ale juz w drodze powrotnej do momu ani drgnie Ma ktoś moze jakiś pomysł co moze być?? najgosze jest to ze chcialem sprawdzić ile toto pali. (Polonez '93 licznik stary model) Z góry dzięki.

No witam Ziomala z Dębicy
w końcu jakas bratnia dusza z miasta
heh
moze spota zrobimy i popatrze co tam Ci sie podziało ?
Klikaj na PRIVA - tam dostaniesz odpowiedz z instrukcjami co i jak

MIałem podobny problem u siebie w kizioru.

Powodem była peknieta koncówka linki predkosciomierza pzy napedzie (innymi słowy przy skrzyni).
Na pierwszy rzut oka tez wszystko cacy wygladało!

ja moze wiem co to jest!!!!!!!! koles od którego kupiłes auto mogł cofac licznik przed sprzedazą i żle złozyc.. jezeli zle złozysz, to cyferki od przebiegu sie klinuja(w srodku sa takie ząbki) co powoduje blokowanie predkościomierza.. Moj szwagier ma tak w seacie ibiza, (kupił 94 r. z przebiegiem 134 tys z niemiec , furak jak na niemcy niezle zdezelowany, pierwszy lepszy mechanik mu mowi ze na oko to ta ibiza ma ze 300kkm )