Amperomierz, woltomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
j/w
z jakiego auta mozna podebrac ow wskazniki ?

FSO 125p 1,5 gaz '86
ZAZ 968m 1,1 V4 '76
BARRY ++[Stalowa Wola]++ GG 424509

Nie trzeba podbierac z auta - po prostu pasuje kazdy woltomierz i amperomierz. tylko z amperomierzem moze byc proble z podpieciem, bo juz z Olem o tym myslelismy...

ale skad je wziasc ??

Pojechac do sklepu z gratami elektrycznymi (elektronicznymi) i cos sobie wybrac...

jak to bedzie wygladalo jak bede z miernikiem jezdzil
bedzie cos na ksztalt kola,kwadratu z kabelkami
bez zbednych przelacznikow itp ?
ma wygladac jak kontrolka

Można dostać mały woltomierz, w kształcie kwadratu 4 cm, do 20V ale wyskalowany w ten sposób że zakres 10..15 V jest rozszerzony. Mam to wpakowane w miejsce popielniczki. Mam też full-professional z podświetlaniem, ale się nie mieści . Może kiedyś zrobie fotke.

Woltomierz najłatwiej kupić od Łady 2105 (w sklepie Łady jest całkiem tani). Jest okrągły i ma jakieś 5-6 cm średnicy.

A na szrot i dobrac od czegos? Lady mialy o ile pamietam takie wynalazki, zreszta dawniej dosc czesto montowano te wskazniki.

Wyrwiząb - a co ja napisałem?

W sklepach z częściami elektronicznymi są za ok. 50 zeta, do samodzielnego montażu. Woltomierz cyfrowy z wyświetlaczem LCD lub diodowym wraz z obudową.

Ja mam właśnie taki wiltomierz od Łady 2105 zamontowany do lewego słupka (od wewnątrz oczywiście ) pod dolną śrubkę.
Zapłaciłem za niego na ul. Strażackiej 15 zł, a w sklepie chcieli 40 zł.

Jest łatwiejsza opcja , i wygodniejsza. a mianowicie w pierwszych Lublinach deska rozdzielcza pochodzila z Poloneza , a ze montowali dwa rodzaje i od MR... ( 89 ) i od Caro, wiec problem jest mały . I własnie wmiejscu najczesciej zegarka jest wskaznik ładowania , problem bedzie brak zegarka i mała dziurka na tablicy ale da sie wszystko zrobic bo Polak to sprytna bestia .. milej zabawy

Cytat:
2003-01-24 22:19:51, Grzech pisze:
Wyrwiząb - a co ja napisałem?

Looknij na daty wyslania - pisalismy jednoczesnie.

a amperomierz ?
to ustrojstwo chyba w ladach juz nie bylo montowane :/
ciezko z tym

co to Łady nam na szrotach rozkręcacie ???

Cytat:
2003-01-25 00:21:53, Konriii pisze:
co to Łady nam na szrotach rozkręcacie ???

Ja tez chce taką!
Niech zgadneę: to 2103?

A może to 2106?

Janio - może sobie deskę przełóż?

2106 Andyego ze Stalowej Woli - właśnie zrobił remont całego autka - wygląda miodzio

tylko moim zdaniem nie potrzebnie chrom na atrapie pomalował - ale i tak chwali mu się doprowadzenie go do ideału

kiedyś było tak :

Też mam taką tylko z znacznie gorszym stanie .
Chyba wykorzystam ją jako dawcę dla Poldka. Co najmniej silnik (1500), zaciski hamulcowe, zestaw wskaźników itp.

Lepiej zrób remont Ładziawki - części nie są takie drogie
nie będziesz żałował - silnik 1500 gdy jest w dobrym stanie potrafi naprawdę ładnie ciągnąć tą lekką w końcu 2106