Podświetlanie przycisku awaryjnych E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W przycisku awaryjnych spaliła mi sie żaróweczka, w sklepie z częściami do BMW powedzieli mi że nie ma takich żaróweczek i należy kupić cały przyciska nowy za 80 zł a wymątowany z innego auta za 40 zł. Troche jest to nie opłacalne. Moze mi coś doradzicie w tej sprawie??

a w jakim sklepie ci tak powiedzieli, tez jestem z Bydgoszczy i polecam sklep na ulicy Pieknej (róg Szubinskiej). jesli tam ci tak powiedzieli to raczej mieli racje

No właśnie w tym sklepie byłem. może uda sie jakoś załatwić samą żarówecze i wlutuje ją w ten plastik ale nie ma takiej żaróweczki w sklepie elektronicznym na Śniadeckich (poszukam w motoryzacyjnych).

Tolo widze że masz tak jak Ja klimatyzacje 2 strefową, nie wiesz zkąd moge wziąść do niej same pokrętła i ten przedni panel?? Jakiś łoś wziął i pomalował pokrętła na śrebrno a z panelem coś kombinował ale mu nie wyszło wiec zrobił sobie korekte czrnym mazakiem.

Cytat:
2005-06-01 15:49:43, Wielebny pisze:
Jakiś łoś wziął i pomalował pokrętła na śrebrno a z panelem coś kombinował ale mu nie wyszło wiec zrobił sobie korekte czrnym mazakiem.

heheheh to lipa. nie mam zalatwic niestety ale tam na pieknej powinni miec, czesto maja tez uzywane czesci ale z tego co slyszalem ten panel to i tak wiekszy wydatek i pewnie bez 200 zl sie nie obejdzie za uzywany.

moze jakos go doczyscisz??

Rzecz polega na tym że ten plastik jest przeźroczysty i pokryty czarną farbą w miejscach gdzie ma sie nic nie podświetlać wiec jak zaczynam to wszytko czyścić to zchodzi tak aż robi sie przeźroczyste (więc lipa), a tych pokręteł to już sam boje się ruszać. Słyszałem od kumpla że na szrocie przy MAKRO mogą mieć różne takie rzeczy.

nie slyszalem o tym szrocie, ale na twoim miejscu pytalbym na pieknej o uzywany panel. ewentualnie szukaj na allegro, widzialem tam 1 panel za 100zl bez ceny minimalnej a ofert nie bylo (dobra cena)

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-01 21:11:45 ]

Kurde 100 zł za kawałek plastiku??To cały moduł to chyba z 1000 kosztuje.

Wiec z tym przyciskiem to zrobiłęm tak że kumpel odlutował mi starą żaróweczke od plastiku i przylitował drugą podobnych rozmiarów i wszystko działa pięknie.