Moc w ave 1.8 7afe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od roku mam problem z pojawiającą się i znikającą mocą,tylko coraz żadziej się pojawia.a dziś po włączeniu klimy pod górkę nie chciała przyśpieszać co (gdy ma napad )całkiem nieżle się zbiera.W ASO po podłączeniu pod komputer stwierdzili że elektronika i cała reszta jest ok.próbowałem w innym warsztacie ale nie mają programu do ave 99'i nie mogą się połączyć z komputerem,żeby go sprawdzić i ewentualnie poprawić .czy ktoś mi może w tej kwesti pomóc,a może ktoś ma taki programik?????

pozdowionka

no niestety nic ci nie moge zabardzo pomóc
widze że jesteś z bialego to spróbuj jeszcze na warszawskiej
warszawskiej 59
tel 085 7416359
i dwie komórki -0605732993, 0691721545
tam pracuja kolesie ktorzy robili wcześneij w ASO i wogóle ten warsztat chwali się serwisowaniem toyot
Pozdro

Spróbuj zatankować na Shellu np. V-power95 do prawie pustego zbiornika to najtańszy sposób na sprawdzenie czy nie jest to wina wynalazków które na naszych stacjach na wyrost nazywają benzyną.
Filtr paliwa , sonda lambda - ale to chyba ci w serwisie sprawdzali

W ASO sie nie wyznali ?
Bo to ze oni sprawdza i im zadne bledy nie wyskocza to jeszcze mało.
Jak by falowaly obroty to stawial bym na kierunek lambda katalizator.
Moze zatankowales jakis syf i masz w filtrze brykiet malo przepuszczalny ? w Polsce a zwlaszcza jezdzac na ON to spotykane zjawisko.
Wymieniales swieczki i filtr paliwa wogole ?

pozdr.

Moja ave 1.8 jest tez dosyc slaba (mimo prob z najlepszymi paliwami). V max to 185 (katalogowo 195), przyspiesza b. slbiutko... Taki urok???

dzięki za rady .w zasadzie drążenie tematu zacząłem od wymiany świec,filtra paliwa,powietrza,potem przewody zapłonowe,sprawdzenie katalizatora ,paliwo przerobiłem już każde,
od v-power po supremę i nic.dalej tosamo,raz idzie raz nie.w piątek jestem ustawiony z kolesiem który podobno jest dobry w sprawdzeniu elektroniki,może wreszcie on mi coś pomoże.na pierwszy żut oka stwierdził że może to być zaduża dawka paliwa i to powoduje dławienie silnika,ale to okaże się dopiero po sprawdzeniu.jak coś wywęsze to napewno dam zneć

pozdrowionka