Wymiania wahacza Przedniego...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem wahacz jednak ten za 116

Mam prosbe... czy trudno jest go wymienic samemu racem z tuleja? Bo moze udaloby mi sie zaoszczedzic na mechaniku... Od czego mam zaczac?
Jesli byl juz taki temat to przepraszam za powtorke z rozrywki ale speisze sie na wyklady i niestety nie mam czasu przeszukac forum...
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-01 06:34:46, MohSETH pisze:
Bo moze udaloby mi sie zaoszczedzic na mechaniku... Od czego mam zaczac?

Patrząc na twoje pytanie zdecydowanie odpowiem: Jedź do mechanika....

Cytat:
2005-06-01 13:06:13, borian pisze:
Patrząc na twoje pytanie zdecydowanie odpowiem: Jedź do mechanika....

tymbardziej ze myli termostat z tempomatem

Nie chce jechac do mechanika... z dwoch powodow...
1: zaoszczedze 50 zl
2: Jak dlugo mozna byc ofiara losu i nie znac swojego samochodu... nie moc go naprawic? Ja jz mam tego dosc BARDZO chcialbym sie czegos od was nauczyc... i prosze o pomoc tych ktorzy tez kiedys zaczynali...
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-01 16:37:33, MohSETH pisze:
Nie chce jechac do mechanika... z dwoch powodow... 1: zaoszczedze 50 zl 2: Jak dlugo mozna byc ofiara losu i nie znac swojego samochodu... nie moc go naprawic? Ja jz mam tego dosc BARDZO chcialbym sie czegos od was nauczyc... i prosze o pomoc tych ktorzy tez kiedys zaczynali... POZDRAWIAM

50zł to nie majątek, a szkód możesz sobie narobić więcej, wahacz to nie pierdoła, są rzeczy które można wymienić samemu i są rzeczy za które lepiej się nie brać(bezpieczeństwo swoje i innych)

PS: Myslisz, że tu sami mechanicy siedzą? pzdr

Ja sie troszke poduczyłem patrząc mechaniką na ręce! Wydasz 50zl ale za2gim razem już sam zrobisz - nauka kosztuje

Cytat:
2005-06-01 16:37:33, MohSETH pisze:
Nie chce jechac do mechanika... z dwoch powodow... 1: zaoszczedze 50 zl 2: Jak dlugo mozna byc ofiara losu i nie znac swojego samochodu... nie moc go naprawic? Ja jz mam tego dosc BARDZO chcialbym sie czegos od was nauczyc... i prosze o pomoc tych ktorzy tez kiedys zaczynali... POZDRAWIAM

po wymianie wahacza o ile sie nie myle trzeba ustawic geometrie, zbieznosc (60-80zl) a sam i tak tego nie zrobisz

Niom ja sobie sam spręzyny wymieniałem tył i przód... ale z przodem sie nie udało i po dniu walki zawiozłem do mechanika całe kolumny mcphersona (nie miałem sciągacza do sprężyn + musiałe pożyczyć sciągacz do przegubów) u mechanika 10min roboty + 40zł ja sie męczyłem ponad dzień..pewnych spraw nie przeskoczysz..
Co prawda za cała wymiane wszystkich spręzyn dał bym pewnie z 200zł..ale.. Zbieżności jeszcze nie ustawiłem..hehe a czuje że trzeba
Dobra rada wujka michała: Kup sobie ksiązke "sam naprawiam BMW" i dobrze znaj conajmniej jednego mechanika (jak przyjdzie Ci coś porzyczyć bo napewno przyjdzie, a wierz mi że pożyczanie nie leży w interesie i naturze mechaników )
pzdr

Cytat:
jak przyjdzie Ci coś porzyczyć bo napewno przyjdzie, a wierz mi że pożyczanie nie leży w interesie i naturze mechaników

a wiesz dlaczego ?? bo później trzeba sie prosić żeby ktoś oddał porzyczone narzędzie a co do topicu to życze powodzenia przy wymianie bez narzędzi

Cały czas do tego zmierzam...

Przekonaliscie mnie zawioze moja bawarke do mechanika
POZDRAWIAM