MotoNews.pl
7 Pomocy 524td zamulone (98194/0) - NT

Pomocy 524td zamulone

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomocy od niedawna mam 524td z 89r autko bzykało zajebiście ale od ok tygodnia nie ma mocy ,myślałem że może to paliwo ,sprawdziłem filtry,wtryskiwacze , żaden magik w okolicy nie ma bladego pojęcia co to , podpowiedzcie co to

Czy stało się to nagle?

może przewód paliwowy gdzieś ma drobne pęknięcie i łapie powietrze, ten stan się uczymuje cały czas czy wraca czasem do dawnej świetności?

ten stan utrzymuje się cały czas , nie obserwowałem przewodu palowowego sprawdzę jutro ,jest dziwna reakcja na pedał gazu w porównaniu z tym co było wcześniej to jest opóźnienie , żeby wykręcić140 to trzeba nieźle deptać

to stało się z dnia na dzień wieczorem jednego dnia ok rano na drugi dzień kicha no i do tego jeszcze żłopie okrutnie

Nieznam się, ale sądzę że to aparat zapłonowy.
Przynajmniej według mnie objawy na to wskazują.

[ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2005-05-27 02:34:30 ]

... sprawdź sobie ciśnienie w cylindrach ...

samemu będzie ciężko zdjagnozować bez przyrządów ale obejrzyj dokładnie przewody wychodzące z kolektora ssącego a następnie niech ktoś dodaje gazu a ty zobacz czy przy regulatorze ciśnienia w turbinie odchyla się zawór bocznikowy

nie jestem na 100 pewien ale wydaje mi sie że z turbiną jest ok a co jeszcze zauważyłem to to że teraz woóle nie dymi gdy było ok dawałem do pieca to jek jechełeś z tyłu to był dymek w momencie dodawania gazu teraz nie ma ???
Kiedyś miałem nissana 1.7d miałm za małą dawkę podkręciłem i było ok ale gdzie tu podkręcić dawkę //

mój był mulasty od początku jak go kupiłem więc podkręcilem dawkę .
Cytat:
ale gdzie tu podkręcić dawkę //

głowiczka pompy przykręcona jest śrubami typu torx poluzuj te śruby i delikatnie młoteczkiem w stronę kabiny puknij w głowiczkę pamiętaj przesunięcie o milimetr może być za dużo!!!!

Buczer w dieslach narazie nie montują aparatów

No racja przoczyłem że to TD - sorki za wprowadzenie w błąd.
Bo przecież TD = zapłon samoczynny. Jeszcze raz przepraszam i dzięki za bystre oko Piotrek

jutro jedę na komp więc zobaczymy jeśli nic nie pokarze to na 100 pompa czy da się ja naprawić lub zregenerować jeśli tak to ile to kosztuje??

komp nic nie wykrył dosłownie nic nawet komputera samochodowego !!! podobno właśnie to padło skąd naruchać takie coś???

we wrocku facet regeneruje ale to dla ciebie za daleko

padł komp sterujący pracą pąpy (ten mniejszy) jeśli możesz to daj jakieś namiary na gościa tel lub adres czy wiesz ew ile taka regeneracja kosztuje?

601497978 to jest nr do gościa od pomp wtryskowych jego kolega regeneruje komputery zadzwoń to poda ci na niego namiary

podepne się pod ten temat. Do Piotrfire:

Jakie świece kupujesz i ile cię one kosztują( bo mnie czeka wymiana...) pzdr

bosch ok 20 zł

Cytat:
2005-06-01 15:59:17, piotrfire pisze:
bosch ok 20 zł

na długo wytrzymują?