Jeb³o mrug³o i stane³o ...

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
No w³a¶nie po¿eracz kilometrów znowu unieruchomiony. Cytuje co mi ¿ona powiedzia³a "zamryga³o kontrolkami tymi co siê ¶wiec± jak samochód nie odpalony jest, by³ strza³ z gazu i zgas³"

Pytanie czy to zielony ?? Niedawno by³ wymieniany stojan alternatora wiêc mo¿e to co¶ ma wspólnego ??

pozdr

Zerk³e¶ pod maskê?

Jak bym zerka³ to bym wiedzia³ czy zielony auto zosta³o na drugim koncu miasta ... wiec nici z tego dzis

pozdr

to musi miec zwiazek z atakiem kosmitow. mars napada... zaczelo sie!

czy¿by pasek nierz±du

Cytat:
2005-05-30 20:57:00, PAGAN pisze:
to musi miec zwiazek z atakiem kosmitow. mars napada... zaczelo sie!

A nie to spoko odpada mi jutrzejsze grzebanie pod maska ....

pozdr

Stawiam na zap³on. Mo¿e kopu³ka, kable wn.

Kable i ¶wiece wymienia³em 7 tys km temu hmm

pozdr

Nieszczelno¶æ w instalacji gazowej (zapali³y siê kontrolki)+iskra=strza³. Mo¿e to dobra teoria?

To gaznik przypomniam ...

To cos z elektryka wg mnie ...

pozdr

co tu gdybaæ, trzeba bestiê najpierw objerzeæ, spróbowaæ uruchomiæ....

No w³asnie ja tez bym go chetnie dopadl ale nie moge wiec sobie zbieram pomysly na jutro ...

Zona mowila ze jak probowala nim jechac dalej ( na beznynie i na lpg) to koszmarnie strzelal raz za razem

pozdr

bêdzie dobrze - to w koñcu GLE

No ba tylko troche mnie zdenerwowal bo pare dni temu 230zl zostawilem u elektryka sam.

pozdr

Ja tak kiedys mia³em.. przy ruszaniu cos strzeli³o( nie mam gazu) i fura zgas³a i klops.. okaza³o sie ze rozpad³a sie kopu³ka zap³onu

Jak dla mnie to rozlecia³ siê palec rozdzielacza - to w³a¶nie daje takie objawy. No chyba ¿e poszed³ siê grac wieloklin na wa³ku aparatu zap³onowego.

No ok a jak to posprawdzac ... mam multimetr

pozdr

Jak peknieta kopulka, to zauwazysz Jak palec rozdzielacza, zauwazysz po zdjeciu kopulki. Multimetrem raczej nie sprawdzaj, czy cewka podaje dobra iskre, bo Cie pokopie i moze zniszczyc multimetr. Sprawdz tez (najlepiej ustawiajac silnik na znaki) czy palec jest w dobrym miejscu (na odpowiednim cylindrze). Strzaly sugeruja zaplon mieszanki nie za kazdym razem, tzn nazbiera sie jej troche i strzeli raz a dobrze Mialem tak kiedys w Sierrze, winne byly swiece. Ewentualnie zielony kabelek, w kazdym razie cos z zaplonem...

Nie taki poldek straszny jak go VWgenowcy rysuja

Znowu zielony hehe mia³em nosa ...

pozdr

Sk±d ja to znam???
Moja szanowna ma³¿onka te¿ mia³a dok³adnie taki sam problem pod moj± nieobecno¶æ.
Okaza³o siê,¿e to s³ynny zielony kabelek.