Czy ktoś poszukuje bocznego kierunkowskazu ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ dostałem w końcu po długich poszukiwaniach oryginalne okrągłe kierunkowskazy do mojego modelu, pozostał mi zapasowy, trapezowy (czyli do nowszych modeli), który kiedyś kupiłem w chwili zwątpienia w sens poszukiwań okrągłych . Kierunkowskaz jest nowy, nawet nierozpakowany. Jeśli ktoś akurat takiego potrzebuje, proszę dać znać. Odstąpię za 10 zł.
Pozdr.
S.

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2005-04-25 10:38:12 ]

A nie lepiej bylo dokupic drugi trapezowy?

Te okragle kierunki to pomylka.

Cytat:
2005-04-25 11:03:20, QLogic pisze:
A nie lepiej bylo dokupic drugi trapezowy? Te okragle kierunki to pomylka.

Święta Racja QLogic!! .....

Pierwszy raz widzę Pasjonata , który biega za tym okrągłym szpeciarstwem .....i to jeszcze DŁUGOOOOOOO !

No nic....uszanować pozostaje Dziwną dla nas decyzję Kolegi SlawkaH.....na szczęście to On, a nie my będziemy z tym jeździć

No ale potem trafi na śpeca, który mu nie wytknie, że w 1995 roku kierunki były tylko okrągłe, a on to ma chyba bite auto po ma trapezowate.

Oj , czepiacie sie
Po prostu, żeby włożyć trapeza, trzeba troszkę rozpiłować otwór w błotniku, czego chciałem uniknąć, żeby potem za chwilę nie podziwiać pięknych purchli obok lampki. Ale argumentacja Piotrka bardziej mi odpowiada - można ją przyjąć jako oficjalne uzasadnienie mojego działania .
Ps
Bogdan, odbierz PW proszę.

Cytat:
2005-04-25 16:16:49, SlawekH pisze:
Ps Bogdan, odbierz PW proszę.

Jeśli to do mnie to NIC NIE DOSTAŁEM !

HURA HURA HURA!!! ......dostałem.....20 sekund temu!

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-04-25 16:21:39 ]

Cytat:
2005-04-25 16:16:49, SlawekH pisze:
Po prostu, żeby włożyć trapeza, trzeba troszkę rozpiłować otwór w błotniku...

A dokładniej ??....masz może jakieś fotki ??

Jak się wyciąga tego okrąglaka ??...jak próbowałem to udało mi się tylko do żarówki dostać...sam klosz się ściąga, a chciałbym dobrać się do całej lampki coby przymierzyć "kierunek" z Opla ....oooo taki :

da się ??

Niestety te kierunkowskazy to typowo koreańska myśl techniczna. Tzn jednorazowego użytku . Jak się je wciśnie, to koniec. Maja takie dwa wredne rozprężne ząbki. Przy wyciąganiu można jeden wcisnąć śrubokrętem przekrzywiając trochę oprawkę w stosunku do błotnika, ale drugiego to na bank wyłamiesz przy wyciąganiu . Otworek w blasze jest maleńki, na moje oko to bez piłowania się nie obejdzie, zwłaszcza że w tych oplowskich kierunkach to gniazda są kwadratowe. Fotek niestety nie mam, a ponieważ kierunki już założyłem to ... sam rozumiesz

Cytat:
2005-04-25 17:08:24, SlawekH pisze:
."Fotek niestety nie mam, a ponieważ kierunki już założyłem to ... sam rozumiesz .."

Ano!

Jeszcze jak słyszę że się je masakruje przy wyciąganiu to dam sobie spokój z tą zabawą .

Dzięki!
Pozdrufka!

Cytat:
2005-04-25 16:43:15, bogdan1 pisze:
Chciałbym dobrać się do całej lampki coby przymierzyć "kierunek" z Opla ....oooo taki : da się ??

A nie lepiej i ladniej wstawic kierunki z Alfy 156?

Chociaz z podpasowaniem co do koloru moze byc kiepsko...

Cytat:
2005-04-25 19:14:36, QLogic pisze:
A nie lepiej i ladniej wstawic kierunki z Alfy 156? Chociaz z podpasowaniem co do koloru moze byc kiepsko...

ssssssoś mię tutaj Kolega QLogic sugeruje ??
ale jeśli nawet...czasy ciężkie ....a ładne i porządne "zachodnie", tuningowe kierunki do Alfy to min.120zł-150zł ...wiem cosik o tem !

Teraz sa na allegro do 156 (aukcja) tylko, ze ciemne sa za 45zl komplet

Cytat:
2005-04-25 21:49:03, QLogic pisze:
Teraz sa na allegro do 156 (aukcja) tylko, ze ciemne sa za 45zl komplet

Kurde patrz!...1/3 ceny ...ale pocieszam się, że tamte, drogie były z jakiejś konkretnej szwabskiej firmy tuningowej...trzeba oddać im honor bo jakość wykonania była naprawdę bardzo wysoka

aaaaa.....no i czarne są BRZYDKIE ...pewnie nikt ich nie chce to tanio puszczają

Ja "łyknąłem" takie czarne od Alfy, jak nie będą bardzo paskudne po założeniu to je zostawię bo teraz mam te jeszcze bardziej paskudne okrągłe! Zrobię fotkę jak już będzie gotowe.

A czy ktoś wie czy będzie trzeba piłować żeby założyć te od Alfy ?

[ wiadomość edytowana przez: ZBYCHOL dnia 2005-05-26 09:43:42 ]

Cytat:
2005-05-26 09:39:36, ZBYCHOL pisze:
A czy ktoś wie czy będzie trzeba piłować żeby założyć te od Alfy ?

Po okraglych kierunkach chyba zawsze trzeba pilowac bo jest mala dziurka. No chyba, ze da sie spilowac kierunek na plasko i tylko przykleic go na tasme/klej.

No właśnie, ja też mam okrągłe i uważam że są beznadziejne, a auto zyskało by na nowocześniejszym wyglądzie gdyby były białe i podłużne, dziurka może rzeczywiście być ciasna (w tym wypadku to wada ) a piłowanie bez sensu, więc może warto pomyśleć o przyklejanych (a okrągłe odsprzedać dla innych desperatów )
Ma ktoś namiary na takie ?

Ogłoszenie nieaktualne. Kierunkowskaz sprzedany.
SH