| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-30 22:33:50 ad.1. powiem Ci ze dosyc dziwna sytuacja z tym absem...moze kontrolka abs zostala odpieta zeby nie widziec ze absu nie ma?to bylby chyba najwygodniejszy wariant bo prawdpodobnie dalej przyczyna usterki bylyby pekniete przewody....
2pare topikow nizej chlopacy pisza ze lutowanie skraplacza jest bez sensu, bo jestto duza prowizorka 3. koncowke kupowalem za 26zl chyba...nie wiem jaka jest cena montazu
niech Ci auto sluzy napewno bedziesz zadowolony![]() |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2005-05-31 06:55:50 dzieki sprawdze po pracy, zastanawia mnie jescze kolor autka-jest to ciemna śliwka (nie wiśnia) nawet na przeglądzie jest wpisany fioletowy??? a w oznaczeniach na różnych stronkach jeszcze z takim kolorem sie nie spotkałem?? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-31 09:13:52
A zobacz jaki numer masz wybity na lakierowanyj tabliczce, na przednim pasie po otworzeniu maski. Takie xxU |
jcichonj Espero 1.8 CD Gdańsk | 2005-05-31 09:52:10
Ano właśnie, ja też się jeszcze nie spotkałem z takim kolorem, dopóki nie kupiłem swojego Espero. Cecha wspólna - mój też jest z Niemiec, może na tamten rynek mieli inne kolory? Gratuluje zakupu
A te literki przy tabliczce też sprawdzę przy okazji. |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-05-31 15:03:34 co klimy to nie ma ci sie bawic w zadne lutowanie bo to lipa potrzyma tydzien i pusci a ze zbierznascia to najlepiej 2 koncowki od razu wymienic bo znajac zycie to regulacja na 2 bedzie zapieczona i byc moze bedziesz musiał ja wyciagac tak wiec bez sensu zostawiac stara |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-31 21:58:43 Gratuluję zakupu!
Mam nadzieję, ze będziesz tak samo zadowolony jak ja. Jak naprawisz klimę, to daj znać, jestem żywo zainteresowany. |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2005-05-31 22:33:58 pytanko dotyczace silnika:
jak odkręce korek wlewu oleju to chlapie troche olejem,jak wyciągne bagnet to nic nie leci ,nawet na przygazówce-w golfie miałem podobnie tylko tutaj o wiele wiecej tego leci po odkręceniu korka-wąż od odmy dziurawy ale jest suchy-znajomy mechanik tłumaczył mi że ten typ tak ma(silnik górnozaworowy czy coś tam..-na tyle to sie nie znam )
robiłem przegazówkę na 5000 obr. i silniczek nie dymi,przyspieszenie ma,popychaczy hydraulicznych wogóle nie słychać (w seacie rodziców słychać ułamek sekundy,w golfie szklanki grały z 5-10 minut) ps. światła w końcu świecą-sam poprawiłem po partaczu-sprzedawcy |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-31 22:44:51 nie jestem pewien ale na chlapanie z korka moze miec to ze walek rozrzadu jest w glowiczce u gory.... |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-05-31 22:57:53 nie bedzie chlapało bo pokrywa ta na samej górze ma osłone z plastiku taka cos w kolorze kosci słoniowej jak odkrecisz korek to nie widzisz przecierz wałka bo ci go zasłania ta ki plastik i własnie dzieki niemu nie chlapie olejem a jak nie masz tego plastiku to dedzie chlapało bo nie wszystkie esperaki to miały taki plastik sorka za składnie zdan |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-05-31 22:59:02 to ja chyba widze walek z tego co pamietam, i tej klapki nie mam ![]() |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-05-31 23:22:07 no a jak n ie chlapie z miarki oleju to tylko sie cieszyc i jezdzic |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-01 01:36:30
To bylo cos takiego? Pierwsze slysze.
I czego to sie trzyma? |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2005-06-01 07:32:47 cała elektryka działa (szyby,lusterka,podgrzewanie lusterek,antena,centralny zamek) - nie podobają mi się tylko szyby,ładnie się otwierają,szybko do pewnego momentu np. do połowy żeby dalej otwierać(zamykać się powoli), czy to trzeba przesmarować(uszczelki prowadnice )czy od razu po silniczki do POLMOZBYTU |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-01 07:35:16 Przyzwyczaj się. A zresztą z klimą masz? Jak tak, to Ci często nie będą potrzebne. |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-06-01 14:32:28
było było tylko nie w kazdym 1,8 i 2.0 a w 15 nie widziałem a trzymna sie pokrywy jest w niej na stałe |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2005-06-02 22:42:44 I wkońcu zarejestrowany, ubezpieczony i 100 kilometrów dzisiaj zrobiłem bez problemu, super sie jeździ dosłownie płynie, troche końcówke drążka słychać ale znajomy mechanik zrobi to za 100 zł w poniedziałek-byłem sprawdzić zawieszenie specjalnie przed jutrzejszą trasą 300 kilometrową i w sumie wszystko cacy tylko ta końcówka...
Ale narazie jestem very happy i żonka w niebo wzięta tą wygodą i komfortem
Az się nie moge doczekac jutrzejszej trasy-zauważyłem jednak ze światełka jakieś tajkie słabe są ale w golfinie po założeniu przekaźników problem zniknął i myśle że znajomy elektryk z tym sobie poradzi(w golfine skasowałmnie za przekaźniki 50 zł) |