Kluczyki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto mi pomoże . jestem nowym posiadaczem omegi B 98r. ale mam tylko jeden zestaw kluczyków - gdzie tanio mogę je dorobić z imobilajzerem i cen. zamkiem
pozdrawiam gogo11

W ASO Warszawa Sobieskiego wyceniono mi to tak:
nowy kluczyk 120
pilot z imobilajzerem 170
programowanie 150
Ceny z wyciągnięciem Car Pass
pozdrawiam

a u mnie jest cos dziwnego bo jeden kluczyk lata a drugi identyczny (taki sam) nie odpala (miga sie lampka engine chceck czy cos takiego) podczepiłem pilot (bo sądziłem ze w nim jest immobilaizer) ale nic to nie dało. czym to moze byc spowodowane?

Z tego co wiem to Omegi mają różne rozwiązania jeśli chodzi o immobilisery fabrycznie montowane.
Ja mam dwa kluczyki. Jeden z jednym przyciskiem na środku i drugim na brzegu. Środkowy zamyka i otwiera autko a ten na krawędzi domyka zamek i szyby jeśli są otwarte (to samo co wsadzić kluczyk w zamek, przekręcić i trzymać aż się okna pozamykają).

Drugi kluczyk to tylko kluczyk i nic więcej.

Jeżeli zamknę auto przyciskając przycisk na kluczyku to zamykam auto i włączam immobiliser. Jeżeli je otworzę w ten sam sosób to otwieram auto i wyłączam immobiliser. Ale jeżeli otworzę z drugiego kluczyka i próbuję je odpalić to na desce przy rozruchu robi się ciemność. Poprostu przyciskiem wyłaczam immobiliser.

Ale jeżeli otworzę auto kluczykiem z immobiliserem to później już ten zwykły kluczyk działa.

Nie wiem czy Ty masz kluczyk z przyciskiem czy inne rozwiązanie?

Ja mam oddzielnego pilota a immobilajzer wbudowany w kluczyku, może ten drugi niema immo, najprościej to sprawdzić w punkcie dorabiania kluczy

Witam . Ja myślę ,że ten drugi kluczyk masz bez imobilajzera i gdy stracisz ten pierwszy to autka nieodpalisz.

Moje auto da się odpalić drugim/zwykłym kluczykiem ale pod warunkiem, że je najpierw otworzę kluczem z przyciskiem. Czyli po rozbrojeniu immobilisera.

A ceny podali mi podobne do cen kessel'a

kluczyki juz dorobiłem cena z programowaniem 140 zet,teraz szukam pilota

Jest i na to rada aby odpalic z 2 kluczyka. Poprostu trzeba zamknac drzwi normalnie nie z pilota i wszystko bedzie OK

tak sobie pomyslalem to po co jest ten 2 kluczyk jak nie mozna nim odpalic samochodu???? Jakis pic na wode czy sciem dla ubezpieczalni

Cytat:
2005-03-19 19:12:53, brutal-23 pisze:
tak sobie pomyslalem to po co jest ten 2 kluczyk jak nie mozna nim odpalic samochodu???? Jakis pic na wode czy sciem dla ubezpieczalni

Witam.
A ja mam tak jak to opisał Arecki75 z tym, że mam jeszcze dodat-
kowego pilota. I tak powinno być. Bo sam kluczyk noszę w jednej
kieszeni a pilota w drugiej. Pilotem otwieram CZ i kluczykiem
odpalam auto, a jesli tym kluczykiem otworzę drzwi to nie odpalę.
Jeśli mi ktoś podpiepszy kluczyk lub pilota to niech sobie jedzie!
Klucz z pilotem w jednym trzymam w domu.
Z tym, że nie wiem czy w tej kombinacji jest funkcja tzw. serwisowa czyli czy można oddać auto do serwisu tylko z samym
kluczykiem, muszę zapytać poprzedniego właściciela.

A może już ktoś to przerabiał to niech się podzieli wiedzą.

Pozdr.

Cytat:
2005-03-19 19:12:53, brutal-23 pisze:

Witam.
A ja mam tak jak to opisał Arecki75 z tym, że mam jeszcze dodat-
kowego pilota. I tak powinno być. Bo sam kluczyk noszę w jednej
kieszeni a pilota w drugiej. Pilotem otwieram CZ i kluczykiem
odpalam auto, a jesli tym kluczykiem otworzę drzwi to nie odpalę.
Jeśli mi ktoś podpiepszy kluczyk lub pilota to niech sobie jedzie!
Klucz z pilotem w jednym trzymam w domu.
Z tym, że nie wiem czy w tej kombinacji jest funkcja tzw. serwisowa czyli czy można oddać auto do serwisu tylko z samym
kluczykiem, muszę zapytać poprzedniego właściciela.

A może już ktoś to przerabiał to niech się podzieli wiedzą.

Pozdr.

to moze ten "tylko kluczyk" to jakis kluczyk serwisowy

Cytat:
2005-03-19 22:13:09, brutal-23 pisze:

Może i tak, ale jeśli nim zamknę drzwi to zamyka CZ, a kiedy otwo-
rzę to i tak nie odpalę bo immobi trzyma, a jego można usunąć
tylko pilotem. Musi być jakaś inna kombinacja czynności z pilotem
o czym wspominał mi poprzedni właściciel ale nie zapamiętałem.
Jeszcze go o to zapytam.

Pozdr.

Cytat:
2005-03-19 22:13:09, brutal-23 pisze:

Może i tak, ale jeśli nim zamknę drzwi to zamyka CZ, a kiedy otwo-
rzę to i tak nie odpalę bo immobi trzyma, a jego można usunąć
tylko pilotem. Musi być jakaś inna kombinacja czynności z pilotem
o czym wspominał mi poprzedni właściciel ale nie zapamiętałem.
Jeszcze go o to zapytam.

Pozdr.

drugi kluczyk bez pilota?
trochę to bez sensu. Ja mam 2 komplety kluczy z wdudowanym pilotem (2 przycyski i diodki) na CZ i immo + trzeci sam pilot. Wygląda jak te poprzednie, ale z uciachanym kluczykiem. W sumie trzy breloki. Skoro ja tak mam , to wydaje mi sie że tak jest stan fabtyczny.

Cytat:
2005-03-20 23:09:25, silent pisze:
drugi kluczyk bez pilota? trochę to bez sensu. Ja mam 2 komplety kluczy z wdudowanym pilotem (2 przycyski i diodki) na CZ i immo + trzeci sam pilot. Wygląda jak te poprzednie, ale z uciachanym

Tak, u mnie jest bez sensu bo jak mi ktoś podpiepszy kluczyk to sobie wsiądzie i posiedzi, a Tobie jak podpiepszy to wsiądzie i pojedzie. Trochę różnicy jest.

Pozdr.

Tak szybko to on nie pojedzie
Jest jeszcze u mnie potrzebny pilot do ubicia niezależnego alarmu, na którego magia przyciska z kluczyka nie działa.
A tak na prawdę różnicy żadnej nie ma, bo ktoś, kto zna się na rzeczy obejdzie te diabły w kilka sekund.
ale na szczęście jakoś omesie nie są na głównym celowniku chołoty złodziejskiej

juz myslałem że mam pełny zestaw kluczy tj. dwa klucze z przyciskami do imobilajzera i CZ. A tu się okazuje że powinien być jeszce jeden sam pilot na imobilajzer. Tak chyba wygląda fabryczny zestaw 2+1 Ale dużo zależy od systemu , bo Omy od 96 nie miały już pilota na podczerwień tylko radiowe, a te mogły byc inaczej zestawiane. Ja mam na podczer. mam dwa razy klucz z pilotem. Czyli mam zapas jak by co bo samym kluczem nic nie zdziałam

A ja mam jeszcze inaczej. Dwa kluczyki z pilotem do CZ+immo i jeden kluczyk BEZ NICZEGO. Po prostu sam kluczyk jak w dużym fiacie, tylko ładniejszy.
Sprawdziłem którym da się odpalić. Działają tylko te klucze z pilotem. Samym kluczykiem nie da się odpalić bez względu na to jak otwieram/zamykam samochód.