Wrocław - luz na drzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jaki warsztat polecilibyście we Wrocławiu. Ma problem z luzem na drzwiach, gdy są otwarte i usiłuje ruszac góra-dół nie ma śladów luzu. Ale jak jadę po dziurach, a tych we Wrocławiu dostatek, to drzwi się strasznie telepią i widać że mają luz (ruszają sie). Domyslam się ze chyba do blacharza powinienem pojechać. Ile to może kosztować? Z góry dzięki i pozdrawiam.

W tym miejscu chce jeszcze raz podziekowac Wilkowi za warsztat na Szpaczej od tłumików, ktory mi kiedys polecił

a moze wystarczy przxeregulowac zawiasy samemu i ten uchwyt za ktory trzyma zamek??

Wiesz, Puniu, ja się nie lubie ze śrubokrętem itp. co zaczne to zepsuję. Więc może napisz co mam powiedzieć znajomemu mechanikowi tzw. złotej rączce. Tzn co tam się reguluje? Zamki czy w jakiś sposób to co jest dokręcone do auta na stałe - taki sworzeń?

Pozdrawiam i dzięki za syzbki odzew

Cytat:
2005-06-06 16:20:23, racy pisze:
Wiesz, Puniu, ja się nie lubie ze śrubokrętem itp. co zaczne to zepsuję. Więc może napisz co mam powiedzieć znajomemu mechanikowi tzw. złotej rączce. Tzn co tam się reguluje? Zamki czy w jakiś sposób to co jest dokręcone do auta na stałe - taki sworzeń? Pozdrawiam i dzięki za syzbki odzew

Ten sworzeń który znajduje się na słupku można regulować góra-dół oraz na boki po popuszczeniu śrub...a zasada regulacji jest banalnie prosta.Ustawiasz go ( w maksymalnym uproszczeniu tłumacząć tak aby podczas próby przymykania drzwi trzymając cały czas odciągniętą klamkę zaczep nie docierał (dotykał) nigdzie do mechanizmu zamka.To tyle jeżeli chodzi o regulację góra-dół.Druga regulacja w poziomie.Przestawiasz zaczep w poziomie co powoduje mocniejsze lub słabcze dociśnięcie drzwi do uszczelki.Czasami trzeba podciągnąć drzwi góra dół jeżeli są opadnięte.