Dziwne obiawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zauważyłem ostatnio dziwne obiawy.Mianowicie podczas cofania autem (na wstecznym) obroty spadają praktycznie do zera czasami auto zgaśnie przy czym słychać odłosy jak by cykania jeśli wysprzęgle to silnik pracuje normalnie,może ktoś miał podobny problem.Nadmienie iż dzieje się to tylko na wstecznym na gazie i benzynie z pierwszego biegu rusza normalnie.
Pozdrawiam

już masz naprawiony silnik??

Cytat:
już masz naprawiony silnik??

Tak naprawę zakończyłem 27 czerwca.Z tym że te obiawy miałem przed remontem z tą różnicą że występowały na pierwszym biegu,a po remoncie dla odmiany na wstecznym,co dziwne jak byłem na słowacji nie wystąpiły ani razu,jak tylko wróciłem pojawiły się.Trochę jest to denerwujące bo czasami mam kłopot aby cofnąć autem

teraz doszły takie obiawy że podczas hamowania obroty spadają praktycznie do zera,gdy mocniej hamuje silnik potrafi zgasnąć

A może po prostu przy hamowaniu gdzieś coś się przycina (jakiś przewód). Raz taki numer przerabiałem z hamulcem ręcznym i obrotomierzem. Gdy zaciągałem ręczny gasł silnik. Okazało się , że lewarek przycinał przewód od obrotomierza i robił zwarcie czego efektem było gaśnięcie silnika.
Powodzenia w poszukiwaniach
Pozdro