Mam problem z cisnieniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam Mam problem z moim malaczem na wolnych obrotach miga i swieci kontrolka cisnienia oleju po dodaniu gazu gasnie.dzieje sie tak po dosc długiej jezdzie kiedy silnik mocno sie nagrzeje.problemy wystapiły po zatankoaniu lewego paliwa z ropa.Moze wy wiecie w czym rzecz i co nalezy zrobic z góry dzieki!!!Aha nowe fotki w profilu

jezeli miales paliwo z ON to teraz masz olej do wymiany.
niespalony ON splywa po cylindrze do karteru i miesza sie z olejem-a to bodre nie jest.
miales darmowe plukanie silnika

nie jest dobre i moze skonczyc sie uszkodzeniem najslabszego punktu w silniku 126ki czyli lozyska walka rozrzadu. niedawno moje lozysko wlasnie sie "skonczylo" i teraz musze poskladac silniczek za 1200zl bo tyle wyjda mnie "bajerki"
u Ciebie moze jeszcze nie jest zle. wymien olej i sprawdz jak sprawa stoi, jesli nadal bedzie to samo to czeka Cie tulejowanie bloku i mozliwe ze wymiana walka rozrzadu panewek szlif walu...
Pozdrooo

Cytat:
2005-06-03 13:29:00, dziambel pisze:
witam Mam problem z moim malaczem na wolnych obrotach miga i swieci kontrolka cisnienia oleju po dodaniu gazu gasnie.dzieje sie tak po dosc długiej jezdzie kiedy silnik mocno sie nagrzeje.problemy wystapiły po zatankoaniu lewego paliwa z ropa.Moze wy wiecie w czym rzecz i co nalezy zrobic z góry dzieki!!!Aha nowe fotki w profilu

Sprawdz stan oleju (moze 3ba go dolac)
A jak jest dobry to moze najwyzszy czas zmienic go
Miga rowniez gdy olej jest za rzadki
wiec gdy wymiana oleju nie pomorze to mozesz zmienic olej na np:Orlen Lubro-jest gesciejszy.

A mozna cos gescijszego od Lubro ? U mnie sie tak dzieje na lubro

Gesciejszego...moze Kujawski z pierwszego tloczenia
Kurcze to ja juz nie wiem co moze byc gesciejsze-Lubro po rozgrzaniu poprostu jest gesciejszy niz np:15 W40
A jak dalej Ci cisnienie swieci po zmianie oleju to mi przykro-chyba by 3ba sie wziasc za remoncik

Cytat:
2005-06-04 23:20:57, Sputnick pisze:
A mozna cos gescijszego od Lubro ? U mnie sie tak dzieje na lubro

Selektol? a jak to za rzadkie to może Hipol na pewno jest baardzo gęsty

Selektol leja do traktorow Szkoda silniczka na takim zurku trzymac
A moze zaadoptowac cos z disla

Cytat:
2005-06-04 01:43:55, filipmec pisze:
teraz musze poskladac silniczek za 1200zl bo tyle wyjda mnie "bajerki"

a ty wkładasz 1,2mpi za taką cene???????

za taka cene to bym nawet nie wlozyl 900 SC!!!!

Cytat:
2005-06-05 12:44:50, filipmec pisze:
za taka cene to bym nawet nie wlozyl 900 SC!!!!

to powiedz co cie tak drogo ta dwucylindrówka wychodz?/
1200zł kapitalka?? toć można dołozyc 300pln i masz potworka silniczek. płacisz 1500pln i odbierasz i wszystko na nowych gratach i rasowane ostro
nie czaje

Bardzo fajna i slodka bajka Sorki ale chyba nie masz pojecia o paru istotnych zeczach. Wole zrobic zajebista kapitake nish wypierdolic sie w powietrze silnikiem 900 na ktory wydam 1200zl i bede sie pieprzyl z innymi pierdolami i stosowal tzw. duciarstwo zeby mi starczylo, po to zeby tylko miec swapa. Jak bede mial ochote na swapa to odloze sobie na to kase i powoli bede darzyl do celu!!!! Teraz w silniku zrobie doslownie wszystko, jestem w tej chwili w trakcie polerowania i odchudzania klawiatury, calosc jest umyta i przygotowana jutro kupuje czesci i zaworze wal do szlifu do Pana Pauchy zreszta jeszcze pare innych zeczy tesh. Jesli jestes tak ciekaw co zrobie z taka kasa to moge napisac Ci kosztorys-bedziesz wiedzial co to jest kapitalka. Pozdrooo