Nawiew - wszystko łapie :( - co robić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam taka sprawę, moze to komus się wyda blaha sprawa ale mnie to irytuje:
Przez otwory nawiewowe wlatyja mi do środka różne "fafary" gałęzie, ten biały puch od akacji, liście etc. Pewnie i żaby jak by latały to też bym je "zaciągnął do środka"
Powiedzcie prosze od czego zacząć, co uszczelnić etc.
Za rady z gory THX.

w poradach na stronce głównej jest krok po kroku opis jak zalożyć siatkę tu i uwdzie żeby tych śmieci nie nabierało. Proponujkę poczytać jest naprawdę dobrze opracowany ten temat

Exactly. Ja ze swej strony moge polecić pończoch (Gatta ofkors) naciągnietą na dolot nawiewu (porada od zaprzyjaźnionego Polonezowca ).

P.S. Arturze, słyszałem że przydrożna naprawa wczorajsza się powiodła? Skądinąd nie wiedziałem, że masz mechanicznie regulowany luz na sprzęgle

Cytat:
2005-06-03 20:42:30, Artur_ST pisze:
w poradach na stronce głównej jest krok po kroku opis jak zalożyć siatkę tu i uwdzie żeby tych śmieci nie nabierało. Proponujkę poczytać jest naprawdę dobrze opracowany ten temat

Oj co za zemnie stary sklerotyk, czytałem kiedys wszystkie porady (jak zarejestrowałem sie) a teraz bez namysłu walnałem temat

Cytat:
2005-06-03 20:49:38, WilK pisze:
Exactly. Ja ze swej strony moge polecić pończoch (Gatta ofkors) naciągnietą na dolot nawiewu (porada od zaprzyjaźnionego Polonezowca ).......

Wilku napewno wypróbuje.
Ps słyszałem że najlepiej sie sprawują takie od wysokich, dobrze"wykształconych" blondynek

Dzieki Panowie za podpowiedzi i ukierunkowanie w rozwiazaniu tematu.

Cytat:
2005-06-03 20:49:38, WilK pisze:
P.S. Arturze, słyszałem że przydrożna naprawa wczorajsza się powiodła? Skądinąd nie wiedziałem, że masz mechanicznie regulowany luz na sprzęgle

no właśnie....ciekawa sprawa....śruba i tyle....to w sumie dobrze bo jak sobie pomyślę że mielibyśmy jeszcze coś rozmontowywać żeby założyć tą małą zębatkę....

Ta mała zębatka to akurat mientka fryta Gorzej jak clutch się skończy, tak jak mienia w zeszłym roku

Witam
I ja jeszcze sie dołącze do pytania - mianowicie co moze ewentualnie byc nie tak jak czuc spaliny w nawiewie jak stoi samochod i dodam ze nie zwsze (nie mowie o staniu tutaj za innym samochodem i zaciaganie jego spalin).

POzdrawiam Tomek

Mam zamiar wykonać wymienny filtr powietrza do swojego mkV.
Jak skończe to sie podziele. Narazie plan jest taki żeby skorzystać z geowłókniny(7PLN metr kwadratowy) lub z zapasowych filtrów powietrza stosowanych w wentylacji budynków mieszkalnych(koszt kilkadziesiąt PLN na kilka wymian w aucie).
Pozostaje wykonać dwie ramki po obu stronach dmuchawy i zobacze co dalej