Scoupe jakie osiągi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatam.Mam pytanie do posiadaczy scoupe a w szczególności tych wersji z Turbo.Jakie mają osiągi, ile palą, awaryjność turbo, czy się trzymaja drogi i w ogóle czy sie nimi konfortowo jeździ?
Szczerze mówiąc czaje sie z kupnem ale właśnie z racji że jest to dość żadki samochód to nurtują mnie wątpliwości.Jak z częściami czy trudniej dostać niż do ponego i czy pasują od innych modeli??
To tyle pytań na razie proszę o odpowiedź!
Pozdraiwam

Jest topic " wszystko o Scoupe" wszystko jest tam wyjasnione! Pozdrawiam

Pierwsze co zrobiłem to przeglądnełem ten topic ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania.Są tam tylko posty z podobnymi pytaniami ale nie ma na nie odpowiedzi.
Pytania to ile pali, jak się sprawuje na drodze, czy nie buja go na zakrętach, co sie najczęściej psuje.Zamierzam kupić wersję TURBO więc pytanie jak jest z tym TURBO czy się psuje i czy te 115koni czuć w tym samochodzie??
pozdrawiam

Napewno było, jak nie w tym topicu to były inne!
Z tego co wiem to nie polecam kupowania wersji Turbo bez przebiegu udokumentowanego, ale to prawie niemozliwe w Polsce! Napewno mususz sie liczyć z regeneracją turbiny po pewnym czasie!
Co do bujania na zakretach to hyundai ma tendencje do przechyłów i uciekania tyłu(mój tak ma)! Zresztą wersje Turbo napewno ma zmienione zawieszenie przez poprzednich włascicieli i tu niewiele mozna powiedzieć! Najlepiej napisz do posiadaczy Scoupe turbo na priva! Co sie psuje? Hmmm- mozesz trafic na autko w którym pada wszystko po koleji, lub na takie co jeździ i nic sie nie dzieje!
Ja wymieniałem krokowy bo padł, sprawdz czy nie cieknie z szybera i czy jest sucho pod nogami!Sprawdź dokładnie silnik- bo bedziesz miał potem wydatki tak jak jeden nasz kolega !
A 115km to coś przy wadze autka niecałe 1000kg! Nieźle ciagnie!

Tu masz jeszcze linka http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=88176&c=89&hq=Scoupe&f=7&m=flat

[ wiadomość edytowana przez: Tomasz1023 dnia 2005-06-02 18:43:01 ]

dosyc dobrze lata ale najlepsze jest to że to auto dysponuje dośc sporym momentem obrotowym
więc w mieście można trochę polatać

a kots ma ajkied dokladne dane silnika??
typu MAX MOC przy obr
Nm przy obr
sprint do 100
Vmax ??????
mi chodiz glownie o dane silnika 1,5 12 V
dziekjue

Webtech