| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-05-23 20:15:29 Hej!
No to to jest pytanie rzeka ... no ale wszystko ma gdzies swoj poczatek, Twoja przygoda powinna zacząc sie od poszukiwania pożądnego radia, sam zaznaczyłes że masz zamiar zainwestować w zewnetrzny wzmacniacz więc poleciłbym poszukiwania jednostki grającej typu "Deck", czyli bez wbudowanego wzmacniacza. Nastepne trzeba skupic sie nad zasileniem przyszlych glosników, w twoim wypadku najlepszym wyborem bedzie wzmacniacz 3 albo 4 kanałowy. Nastepnie odseparowany zestaw głosnikowy na przód auta i subwoofer do bagażnika. Niebagatelną sprawe odgrywa tez jakośc zastosowanych kabli podłączeniowych jak i samej instalacji elementów zestawu audio. Załóżmy że masz do rozdysponowania 2000zł na wzmaka i głośniki, proponowałbym tak: - wzmak ok.900zł, np. HiFonics, DLS - przód ok. 500, np. Rainbow, Boston, - sub... ok. 500 ( czasami można trafić cos fajnego ), np. Cervin Vega , JL Audio - za reszte kasy okablowanie - tutaj wybór jest ogromny ale ne nalezy oszczedzac na tzw. "czinczach" i kablach głośnikowych. Co do radia to trzeba szukac czasami trafia sie okazja. ( Pioneer, Clarion , kolejny Clarion, bardzo fajna Alpina, nastepny bardzo dobry Alpine, co sie żadko zdarza , bardzo dobre Sony ) Trzeba cierpliwie szukac... Pozdro. |
Sanone BMW 5 Szczecin | 2005-07-02 19:18:01 No ja mysle ze te radyjka co pokazal kolega nie sa godne polecenia, ale kazdy ma swoj gust i lubi swoje! polecam JVC. nie sa to drogie radja a na pewno graja ladnie. sam takowe posiadam i nie zmienie na nic innego. [ wiadomość edytowana przez: Sanone dnia 2005-07-02 19:19:51 ] |
Sanone BMW 5 Szczecin | 2005-07-04 00:43:31 jak juz wyzej napisalem to rzecz gustu! ja jade na JVC i jestem bardzo zadowolony! a cena za jakosc bardzo niska! wiec nie obrazaj mnie swoimi 'fachowymi wypowiedziami' bo moze jestes bogatym snobem, co musi miec wszystko z wyzszej polki! wez czasami pomysl o innych i mniej zasobnych portwelach niz twoj!!! |
Voy Mod Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-07-04 08:13:37 panowie prosze o spokoj. |
Sanone BMW 5 Szczecin | 2005-07-04 16:40:58 P.S 1- sorki ze cie urazilem, byc moze troche mnie ponioslo.
P.S 2- to nie jest zdjecie mojego BMW, ja mam czarne i brzydsze! P.S 3- jeszcze raz sorki, ale myslalem ze jestes z grupy ludzi "mam duzo pieniedzy i jestem fajny" sorry!!! |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-07-04 23:35:00 Przeprosiny przyjęte, urazy nie żywię...jeśli poczułes sie urażony którąś z moich wypowiedzi to ja również przepraszam. |