Kokpit w BMW 318TDS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam BMW od 3 tygodni więc mało jeszcze wiem. Czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób mam rozumieć wskazania tego czegoś (podobno) od oleju co jest pod wskaznikiem przejechanych kilometrów, albo moze instrukcje ktoś ma po angielsku, acha i jescze jedno czy jest jakiś dobry warsztat we wrocławiu co zajmuje się BMW ??

poczytaj o inspekcji w tematach przyklejonych.

Witam
Tak czytałem już ten tekst
Ale mnie chodzilo co coś takiego żeby mi ktoś wytłuaczy znaczenie tych zielonych kwadracików, dlaczego ich ilość się zmniejsza i od czego to zależy

Witam
Tak czytałem już ten tekst
Ale mnie chodzilo co coś takiego żeby mi ktoś wytłuaczy znaczenie tych zielonych kwadracików, dlaczego ich ilość się zmniejsza i od czego to zależy

Jak masz nowy olej w silniku to palą się same zielone, gasną one po jednym kwadraciku wraz z upływem czasu i kilometrów. Gdy wszystkie zielone zgasną zapala się żółty i jeśli dalej będziesz jeździł to zapali się później czerwony kwadracik. Mają one charakter jedynie informacyjny i można z tym jeździć. Kiedyś spotkałem nawet w internecie wzór jak to wszystko jest obliczane, nie chodzi tutaj poprostu o 10000km, tylko jest brane pod uwagę temperatura silnika, jego obroty przy tej temperaturze i przejechany dystans jest odpowiednio przeliczany. Nie odnosi się to co napisałem do licznika kilometrów, tylko do inspekcji oleju.

[ wiadomość edytowana przez: Peet dnia 2005-06-01 10:38:30 ]

Dziękuje bardzo teraz już rozumiem
Jeszcze jakby ktoś z okolic wrocławia albo z wrocławia wypowiedział się na temat warsztatu to byłbym zadowolony

niezły warsztacik jest na brochowie a dokładnie na ulicy laotanskiej, chlopaki specjalizuja sie w bmw ale w zasadzie robia tez inne auta.