[125]Problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kant dusi sie gdy ma niskie obroty i chce mu dodac energicznie gazu,szczególnie na I i II !!! Czy może być to spowodowane??

zapłon/dysza wolnych obrotów pierwsze co przychodzi do głowy
pozdrawiam

może być jezcze źle ustawiony zapłon

dusi sie, szarpnie i potem nagle dostaje kopa?? jak tak hehehe... mam to samo na benie... na gazie jest oki wsio Nie wiem co to moze byc... mysle ze cosik z zapłonem albo zle wyregulowany gazniczek

konkrety konrety panowie gdzie przykrecić co dokręcić itp

bo ja też tak mam

A może dysza wolnych obrotów za duża i żle rozpyla benzynke??

albo ustawic zapłon- odkrecic srube regulujaca aparat zaplonowy(klucz 17 chyba) i ustawiac na wlaczonym silniku (dobry fachowiec robi to na wyczucie w 5 min) alb w gazniku wykrecic dysze wolnych obrotow (dochodzi do niej taki kabelek jesli jest elektryczna) i przeczyscic/przedmuchac pod cisnieniem.
pozdrawiam

Cytat:
2005-06-04 16:32:31, Vyzn-R pisze:
dusi sie, szarpnie i potem nagle dostaje kopa?? jak tak hehehe... mam to samo na benie... na gazie jest oki wsio Nie wiem co to moze byc... mysle ze cosik z zapłonem albo zle wyregulowany gazniczek

to ja wam powiem co to jest zawalony gaznik i walniety zaworek iglicowy, po wymianie było wszystko ok

Chodzi o to że takie rzeczy dzieją mi sie na gazie!!!

Jeśłi na gazie to :
a) żle spasowana podstawka od gazu i gdzies dostaje lewe powietrze
b) źle wyregulowany reduktor
c) uszkodzony/źle działający zawór przy samej butli z gazem.
(sam to miałem) efekt byl taki że gaz był ledwo przepuszczany przez ten zawór w strone silnika co powodowało duszenie się auta.
niestety zakończyło sie wymianą całego mechanizmu- 200zł...

polecam sprawdzać wszystko po kolei w tej kolejości w której napisałem poszczególne punkty

Cytat:
2005-06-05 11:58:44, KosMon pisze:
Chodzi o to że takie rzeczy dzieją mi sie na gazie!!!

aa to mnienia posta rzeczy posprawdzaj dokładnie rzeczy o których pisze Magnum.