Uwaga na fotoradary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od dzisiaj działają fotoradary w Łodzi.

chcesz powiedzieć, że fotoradarów nie było w Łodzi w ogóle??

Ten na na Jana Pawła był,ale chyba nigdy nie działał.Parę razy przekroczyłem tam prędkość i do tej pory nic nie przyszło
Te na Rokicinskiej i Pabianickiej są nowe.
Ten na Rokicinskiej to jakaś kpina.Postawili pod wiaduktem jak się zjezdza z górki (nawet 20letni maluch się rozbuja) powyżej limitu - 50km/h

Ale fotoradarów nie ustawiaja przeciez równo z ograniczeniem tylko z tolerancją

Nie wiem z jaką tolerancją ustawili.W GW napisali że z niewielką

No a co mieli napisać Przecież to ma być prewencja a nie zachęta do nieprzestrzegania przepisów

Budka postawili z miesiąc temu.To dopiero była prewęcja.
Kierowcy jak zauważyli radar to po hamulcach.Takich kokard na asfalcie to dawno nie widziałem.

W którymś z ostatnio powtarzanych odcinków programu klanu Zientarskich gliniarz z radiolki z videoradarem przyznał że żeby sie klientem zainteresowac to powinien on przekroczyć dozwolona predkośc o jakies 30km/h więc sądze że fotoradary są też ustawiane w tych granicach inaczej zalałyby ich fotki i nie byliby w stanie egzekwować mandatów, ja trzymam się tej zasady i na razie bez przykrych niespodzianek
A w tym miejscu o ktorym mówisz to skoro tam jest z górki to pewnie predkości dochodziły do 120km i więcej więc nic dziwnego bo o takich delikwentów im chodzi.

W dzień jest ograniczenie do 50 km/h a w nocy do 60 km/h na terenie zabudowanym więc w miejscach gdzie nie ma dodatkowych ograniczeń prędkości (znakami pionowymi) fotoradary ustawia się z reguły na 70 km/h. Oczywiście przy szkołach i innych obiektach przy których panuje wzmożony ruch pieszych tolerancja ta jest niższa. Czasami nawet fotoradary, które na szybko rozstawia straż wiejska oraz policja są ustawione na 70 km/h gdyż jak to kiedyś stwierdził w rozmowie jeden funkcjonariusz - nie chce im się ich przestawiać
Tak przynajmniej jest w mojej miejscowości.

no i gitara

w programie TVN Turbo uwaga pirat pokazali w Wawie mobilny punkt kontroli czegoś tam stawiają zamaskowany wóz z kamerą i nagrywają a później łapią.

w grudziądzu kut.. ze straży miejskiej nastawiają na + 10 już kilku zapłaciło stówke za 61 km/h
oni mają czas na obsługę, nic innego te śmiecie nie robią..
mam przeczucie , że mnie walneli,
jak ich na skrzyżowaniu spotkam , to pozabijam skurwieli...

2006-08-10 17:55:11, tomtu pisze:
Od dzisiaj działają fotoradary w Łodzi.

No cóż -trzeba sie poprostu nauczyc w których miejscach trzeba stosowac sie do przepisów.Cale szczescie jest ich narazie tylko kilka na 750tyś miasto -Ale tak np w Stanach są na każdych światłach

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-21 05:05:53 ]