MotoNews.pl

Czy to mogę wyczyścić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to takie syzbkie pytanko.
Skoro już mam zdjęty filtr powietrza to czy nie ma żadnych przeciwskazań żebym wyczyścił całe to co na fotce widać?
Jak coś to czym to wytrzeć ? wystarczy zwykłaszmatką przlecieć?

ps. dziś już troszkę zakręcony jestem więc poczytam odpowiedzi jutro

spytam inaczej:

Czy to na fotce lepiej żeby było taki enaoliwione, czy lepiej jak będzie czyste i słuche?

Ale masz zawalony ten wtryski Są takie prepraraty w sprayu d czyszczenia.

Cytat:
2005-06-05 10:03:15, WilK pisze:
Ale masz zawalony ten wtryski Są takie prepraraty w sprayu d czyszczenia.

A no nawaliło się. Ale co zrobić, skoro odpowietrzenie skrzyni korbowej było zapchane to wszystko waliło tendy.

czyli rozumiem że czyszczenie mnie czeka. Niestety środka żadnego nie kupię bo dziś niedziela, a muszę bolida na jutro misć złożonego. Więc w ruch chyba póją szmatki i ręczniki papierowe.

A jeśli chodzi o jakieś środki, to czy mogę sobie pomóc np. bęzyną ekstrakcyjną albo rozpuszczalnikiem nitro?

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-06-05 10:21:02 ]

mozesz.. nawej jesli chce ci sie go wyciagnac, to mozesz uzyc ropy i pedzelka

Dzięki liked. Aż tak eXtremalny to chyba nie bede w niedziele
może innym razem
To kończe śniadanie i idę grzebać Jeszcze ta poktywa zaworów mnie czeka do czyszczenia. Aż się boja pomyślec ile tam jest nagarów skoro odpowietrzenie miałem zatkane

Oczywiście dla Wilka też podziękowania

Cytat:
2005-06-05 10:26:03, liked pisze:
mozesz.. nawej jesli chce ci sie go wyciagnac, to mozesz uzyc ropy i pedzelka

Raczej nafty jeśli już.

Ropy i nafty u mnie chwilowo brak więc w ruch idą reczniki papierowe szkatki i bezynka ekstkakcyjna

Tesh da radę.

pod ropa spoko puszcza.. bez problemu wiec czy ropa czy nafta.. wyczysci tak czy siak

no i już jest lepiej
Bardzo przydatne okazały się wykałaczki z nawiniętą watą i szczykawka z igłą do dawkowania bęzynki ekstarakcyjnej

Narazie bardziej nie czyszczę. bo boje się tego całego ustrojstwa wyjać (za dużo tam kabelków i jeszcze zapomne czegos podłaczyć)

i mnie to czeka... tylko czy moge uzyc PREPARATU DO CZYSZCZENIA SILNIKÓW ? Bo ja mam problem jak opisywany w innym watku - zyga mi przez filtr powietrza... a moze zygało...

tego preparatu bym raczej nie uzywal do czyszczenia dolotu.....zreszta nagar po beznynie ktory osadza sie z biegiem czasu w gaznikach, monowtryskach czy wtryskiwaczach.. usowa sie specjalnym preparatem do ich czyszczenia... ale jak ktos ma czas i checi... to wyjac mono lub gaznik nie jest problem...

czyściłem to u towarzysza kowala... wyglądało przed podobnie jak u Ciebie....

Dlatego mi się nie chciało zbyt dokłądnie czyścić. Bo ja za patek tyscicy kilosków będzie to samo to sie wkużę

Cytat:
2005-06-05 15:13:21, liked pisze:
tego preparatu bym raczej nie uzywal do czyszczenia dolotu.....zreszta nagar po beznynie ktory osadza sie z biegiem czasu w gaznikach, monowtryskach czy wtryskiwaczach.. usowa sie specjalnym preparatem do ich czyszczenia... ale jak ktos ma czas i checi... to wyjac mono lub gaznik nie jest problem...

I tylko takim najlepiej się czyści.

wilku... jakim ?

Cheesus, nazwy nie pamiętam ale będę wiedział juterko (kumpel ma).