| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-02 23:55:51 Co za hardcore
Ja w przeciągu ostatnich dwóch dni stałem się posiadaczem: - Felg (ATS) - Opon (Bridgestone Potenza) - Kompletnego zawieszenia... dosłownie "kompletnego"
Poza tym rozbudowuję warsztat i lakiernię, co powoduje całkowity brak wolnego czasu. Jeśli doliczyć do tego zbliżającą się nieubłaganie obronę dyplomu, koniec semestru, 3 prace do napisania/ oddania i pracę - pracę , nie wiem gdzie mam włożyć ręce
Pozdrawiam - SpeedR |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-03 00:08:03
Nalepiej pod bluzke kolezanki. Relaks gwarantowany |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-03 01:18:01
|
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-06-03 10:44:39
![]() |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2005-06-03 13:08:59 To chyba juz dziecko lub wnuk SpeedR bedzie to auto prezentowal |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-03 15:36:50 Aaaaa, to teraz Was zaskoczę
Jarzma z Omy faktycznie pasują pod mocowania w zwrotnicach Esperaka. Tzn. powinny teoretycznie pasować wszystkie, ja dopasowałem trzecie z kolei. Zabijcie mnie, ale teraz już sam nie mam pojęcia z której wersji Na stole miałem 8 kompletów i z każdym biegałem do auta.
Muszę jeszcze dorobić tarczę 288 mm. na 4 otwory, zaciski to obecnie żaden problem. Co ciekawe, wcześniej nie podjąłem tego tematu wyłącznie ze względu na wyimaginowane problemy z dorabianiem jarzma
Pozdrawiam - SpeedR |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-03 15:45:23 Łukasz, przeczytałem, wszystko OK, ale i tak wydaje mi się że projekt "ZACISK" zostanie zakończony w 2079 |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2005-06-03 16:59:31 To nie dobrze ze nie wiesz z kotrej omegi A sa moze numery nabite na zaciskach ? Bo to by wystarczylo. Juz po tym sobie to spokojnie zlokalizuje
Pozdr Jadzwin |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-04 13:51:25 Numerów niet, są tylko znaczniki świadczące, iż jest to element konfekcjonowany do "Łopla".
W przyszłym tyg. będę wiedział od której Omy pochodzą wspomniane części. Pozdrawiam - SpeedR |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2005-06-04 13:56:35
a nie 2179 8 Grudnia |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-06-04 14:05:11 Lukasz zrob pare foptek swojego esperaka chetnie zobacze. Aaa i powiedz jakie to felgi masz niechodzi mi o firme tylko o wzor itd
P.S fotek chryslera 300C nadal sie niedoczekalem ![]() |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-05 12:18:56 Felgi są... takie
Pozdrawiam - SpeedR |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-05 12:39:19
Łane. Pozostaje jeszcze wejść w posiadanie jakiegoś pojazdu, którego wartość przewyższała by wartość felg. Bo teraz to chyba jest odwrotnie... czyli szkoda ich do złomiaka-esperaka! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2005-06-05 23:37:00 Metalowe sprżegiełko to jest to... przy momentach pow 200Nm się zawsze przydaje. Ale że skrzynia jest kolejna w kolejce to tez prawda, następne w kolejce są poduszki pod skrzynią i silnikiem. Znam to z autopsji kolegi Daniela od Opla Kadeta GSi (170kM)..
SpeedR gratulacje kół - jakies fotki zrzuć dla wizualizacji. Ale strach auto stawiać na noc - śruby zabezpieczające to wymóg, plus czujnik przechyłu do alarmu! |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-06 02:24:31
Z poduchami pod skrzynią się zgodzę. Przy wysokich momentach, bez większego problemu można je "zerwać"
Dzięki za miłe słowa
Prawdę mówiąc przed zakupem miałem spory dylemat, czy chromowane felgi nie będą gryzły się z kolorem mojej "lodówy", jednak po przymiarkach doszedłem do wniosku, że... zaryzykuję
Oczywiście śruby już zakupione. Wybrałem jakieś niby hiper - super z podwójnym "reduktorem" i kodowanym kluczem z podobno niepowtarzalnym wzorem. Na ile to prawda? Ciężko powiedzieć.
Na szczęście auto praktycznie cały czas jest pod jakimś tam nadzorem. Garaż pod domem, strzeżony parking pod pracą/ uczelnią, na mieście w miarę możliwości własciwe parkingi, choć ja kpowszechnie wiadomo... na złodzieja sposobu nie ma i jak chcą cokolwiek ukraść to z pewnością ukradną
Pozdrawiam - SpeedR |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-06-06 07:30:00 SpeedR, to jeszcze AC musisz zwiękaszyć...pewnie o jakieś 20%wartości samochodu. |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2005-06-06 09:58:56 Czesc,
No wiec pojechalem w piatek w nocy przetestowac sprzeglo w boju
Na 3 starty wszytskie 3 przegralem i to z klekotami
Na usprawiedliwienie dodam ze jeden mial 180koni a drugi 200. Ale nie o to chodzi. Ogolnie rzecz biorac masakra dla samochodu to metalowe sprzeglo. Zastanawiam sie teraz czy nie dalo sie jakos inaczej tego rozwiazac. Nie za abrdzo chcialem mocniejszy docisk bo w Accordzie mialem "przyjemnosc" taki przetestowac i zeby wcisnac sprzeglo to niezle sie trzeba bylo nameczyc
Skrzynia dostaje po dupie dobrze ze do 500 pln mozna cos kupic
Pozatym w trakcie "wyscigow" mialem powazne problemy z szybka zmiana biegow Chyba wleje jakis gestszy olej do skrzyni (mam teraz syntetyk) bo synchronizatory maja jakies spore problemy przy szybkiej zmianie biegow...
No i moc trzeba zwiekszyc bo kurde nie bedzie mnie "klekot" objezdzal
A co do poduszek pod silnikiem i skrzynia juz raz po zalozeniu turbo musialem wymieniac bo mi skrzynia "spadla"
Jadzwin |