Światełka wadliwe!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Moj problem na dziś to nie świecące światło mijania od strony kierowcy! Tzn świecą postojowe i świecą drogowe (tzn Długie) a nie świeci mi jedno właśnie lewe światło mijania! Czy to od przełącznika zespolonego czy raczej nie?! Bo nie wiem czy ma sens go rozbierać... ?!

sprawdź żarówkę

no żarówke sprawdziłem, aż tak tępy z obsługi samochodu nie jestem, założyłem inną i działo się to samo! jeszcze jakieś pomysły?!

zanim zabierzesz się za zespolony proponuję sprawdzić, ew. oczyścić złącza wiązek. często awarie elektryki spowodowane są takimi błachostkami...

No właśnie, gdzie szukać przyłączenia masy od lewego reflektora? i tego przyłącza wiązki również?! No i jest może jakiś przekaźnik lub bezpiecznik odpowiedzialny właśnie za jedno lewe światełko? No i w końcu jeżeli to by był zespolony to czy nie świeciłoby tylko jedno światło a drugie by działało bez zarzutów?! HELP!!!

Nie jestem pewiem, ale chyba w skrzynce bezpieczników jest oddzielny na lewą i prawą stronę. Na klapce masz ops z numerkami to tak dojdziesz.
Jak bezpiek będzie ok, to możesz sprawdzić próbnikiem czy w gnieździe bezkiecznika jest prąd jak są światła włączone. Jeśli tak, to znaczy że zespolony masz w porządku. Możesz też sprawdzić w samej kostce do żarówy czy jest prąd, bo może zaśniedziały styki albo jakiś kabelek się poluzował.

sprawdz bezpiecznik, w mk VII za lewą lampe mijania odpowiada bezpiecznik nr 30

Dzieki za pomoc! POradziłem sobie! Nie rozbierałem zespolonego, rzeczywiście wina siedziała w stykach na kablach w kostce!