Kontrolka drzwi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Ostatnio zaczęła mi się palić kontrolka od drzwi w essim przez co straciłem alarm bo mi się nie załącza. Czujniki wszystkie dobre, nawet wymieniłem jeden od maski bo już był nie ciekawy ale nadal jest to samo. Pomóżcie bo denerwuje mnie już ta pomarańczowa kontrolka na desce rozdzielczej.
Pozdrawiam

moze bagaznik ?? tam tez jest krancowka...

Cytat:
2006-11-15 21:28:21, polityk pisze:
moze bagaznik ?? tam tez jest krancowka...

w bagazniku jest sprawna jak i cała reszta

ja takiej chyba nie mam nawet, bo nigdy nie widziałem zeby coś od drzwi mi sie świeciło

kolego - ja powiem tak krancówka od drzwi odpowiada za lampkę i za alarm w wersjach ghia (tam też było ryglowanie (niemożność otwarcia równeż ze srodka)_ to były tam kontrolki domkniecia drzwi

ale one (wyłączniki nie są w słupkach !!!!!)
one są przy chwytaku trzpienia zamka ...
( jeśli bzdurze proszę o korektę)

Cytat:
2006-11-15 22:01:12, le-mar pisze:
kolego - ja powiem tak krancówka od drzwi odpowiada za lampkę i za alarm w wersjach ghia (tam też było ryglowanie (niemożność otwarcia równeż ze srodka)_ to były tam kontrolki domkniecia drzwi ale one (wyłączniki nie są w słupkach !!!!!) one są przy chwytaku trzpienia zamka ... ( jeśli bzdurze proszę o korektę)

dobrze prawi

wiec dodam że są w drzwiach !!!!(w okolicach zamka)- moze poprostu zła pogoda popsuła styki na złączkach drzwiowych??

kontrolka otwarcia drzwi (no i alarm) jest sterowana wg mnie włącznikiem w zamku. Gdyby była sterowana z krańcówki na słupku, to mógłbyś załączyć alarm przy otwartych drzwiach (tak ze 20cm przed zamknięciem). Podwójne ryglowanie miały ghia i to raczej MK7.

Cytat:
2006-11-15 21:25:38, Jazz25 pisze:
Witam! Ostatnio zaczęła mi się palić kontrolka od drzwi w essim przez co straciłem alarm bo mi się nie załącza. Czujniki wszystkie dobre, nawet wymieniłem jeden od maski bo już był nie ciekawy ale nadal jest to samo. Pomóżcie bo denerwuje mnie już ta pomarańczowa kontrolka na desce rozdzielczej. Pozdrawiam

to masz człowieku szczęsie bo niewielu udaóo sie ją zapalić