Co to jest??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to jest , takie malutkie beczułki na przewodach podciśnieniowych przy silniku, mam takich beczułek kilka ale od 1,5 roku niemam zamontowanej jeszcze jednej bo poprzedni właściciel zostawił ją w dmuchawie na jakich przewodach to powinno być wie ktoś??????

Cytat:
2005-06-06 22:42:06, Przemoroz pisze:
co to jest , takie malutkie beczułki na przewodach podciśnieniowych przy silniku, mam takich beczułek kilka ale od 1,5 roku niemam zamontowanej jeszcze jednej bo poprzedni właściciel zostawił ją w dmuchawie na jakich przewodach to powinno być wie ktoś??????

a czy to nie są zawory kierunkowe??

no mogą to byc zawory kierunkowe bo działaja tylko w jednym kierunku ale ile ma ich byc i gdzie

Cytat:
2005-06-06 22:56:27, Przemoroz pisze:
no mogą to byc zawory kierunkowe bo działaja tylko w jednym kierunku ale ile ma ich byc i gdzie

jeden na przewód starczy w zupełności
a mają byc na przewodachpodcisnienia

ze po jednym to wiem jeden mam na przewodzie od aparatu zapłonoego drugi na opóźnienie spadania obrotów a trzeci gdzie na wąż idący do miksera gazu chyba nie bardzo

Cytat:
2005-06-06 23:03:10, Przemoroz pisze:
ze po jednym to wiem jeden mam na przewodzie od aparatu zapłonoego drugi na opóźnienie spadania obrotów a trzeci gdzie na wąż idący do miksera gazu chyba nie bardzo

hmm trochę się nie wyznaje na tym silniku może inni się wypowiedzą

Cytat:
2005-06-06 22:42:06, Przemoroz pisze:

To jest silnik 1,6 LUC na gaźniku Webera TLD? Bo gdzieś miałem schemat podciśnień...

LUC LUC bede wdzieczny za przesłanie jakichś schematów lub zdjęć tych połączeń i podciśnien jakbyś WIliku coś miał bede wdzięczny