MotoNews.pl
11 [*] Krzysztof Godwod [*] (32145/5) - NT

[*] Krzysztof Godwod [*]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze i nie znalazlem czegos niesamowitego ale dla mnie to dobre.Na stronie www.barborka.pl jest zdjecia tego rallycrossowego poldka ktorym startowal K.Godwod
http://www.barborka.pl/2003/galeria_foto.php?zdjecie&id=http://www.barborka.pl/2002/galeria/archiwalne/93/8.jpg&pomoc=420&ids=

fajny poldzio

Ja mam pare fajnych fotek poloneza braci Wodniaków(ktos o nich wogóle słyszał)Ale niestety w gazetce no i ochrona danych i wogóle ale poldek naprawde EXTRA!!

JAk z gazetki to proponuje do strefy klubowej.

Poldi miodzio!

czyli do mnie... spajk@w.pl[addsig]

a to autko na światłach poznajecie

Zdjecie wyżej pokazanego poldka jest w galeri strony www.barborka.pl chyba z roku 1991

w 91 chyba jeszcze nie było Nexii a tam na chodniku stoi takowa

Podobnie z Golfem III

Cytat:
2003-12-05 11:02:43, danielek77 pisze:
Ja mam pare fajnych fotek poloneza braci Wodniaków(ktos o nich wogóle słyszał)Ale niestety w gazetce no i ochrona danych i wogóle ale poldek naprawde EXTRA!!

Się słyszało fajnego mieli poldzia, oglądałem ostatnio u kumpla filmik jak nim jechali.

Jak tylko poskanuje to podesle Niestety ni mam wlasnego skanera wiec moze ciut potrwac

Cytat:
Zdjecie wyżej pokazanego poldka jest w galeri strony www.barborka.pl chyba z roku 1991

czodziło mi o to
zdjęcie

[ wiadomość edytowana przez: Jojo dnia 2003-12-06 21:15:00 ]

Własnie kupiłem 125p którym Godwod ścigał się na początku lat 90-tych w rajdach. Auto stało 8 lat nie uzywane Zajebiście chodzi

Cytat:
w 91 chyba jeszcze nie było Nexii a tam na chodniku stoi takowa
Podobnie z Golfem III

..sciągnąłem to zdjęcie i w tytule pliku sciągniętego jest 1996_04 ..
to raczej sugeruje rok tego zdjęcia...

Myli się ten kto myśli że ten biało czerwony poldek jest wersją rallycrosową-fakt należy do Godwoda ale to wersja rajdowa odkupiona po rozwiązaniu obrso. Krzysztof Godwod w 1993 roku startował tym autem także w kilku innych rajdach mistrzostw polski. Ten od rallycrossu powstał na bazie innego auta-karoseria pochodziła od wyścigówki,była tam orginalna klatka z obr-jeszcze z cienkich rurek,motor 2.0.No i auto powstało trochę póżniej-było też żółte-po Godwodzie jezdził nim niejaki Kocemba.

winiar7
a co to za fso 125?

Kocemba kunadwozie od Kindermana, ale nie jestem pewien czy Kinderman sam zbudowal to nadwozie ale chyba tak bo nic mi o Godwodzie nie wspominal. podobno to wazylo 850kg.to jest poldek EK 83.

Tym autem ganiał Godwod pod koniec lat 80 lub na poczatku 90???
dokładnie niewiem jest w nim wszystko co powinno być w rajdówce z tamtych lat
Na to auto mówiono "ostatni Mochikanin" bo był to chyba ostatni fiat 125p jeżdżący w RSMP
Zdjęcia mogą podesłać na maila bo nie wiem jak tu dodać
pozdr

Jeżeli Kocemba kupił od Kindermana i to było EK83 to jest to samoróba produkcji tego drugiego.

winiar7
jak mozesz to podeslij mi jakies fotki pigalo@wp.pl
dzieki

winiar7-jaki jest kolor nadwozia tego FSO, jaka skrzynia i jakie przełożenie w moście? Bo jak znam GMB, czyli Godwod Motor Bomba, to to juz nie jest to samo auto.
Pozdrawiam

auto jest czerwone , skrzynia oczywiscie Colotti , przełozenie jeszcze niewiem jakie ale most jest z bardzo mocną szperą (cieżko się skreca) silnik jest 1,6 na jednym gażniku z płytką miską olejową ale buta to ma nawet całkiem całkiem przyspiesza super nie wiem czy to zasługa skrzyni przełożenia mostu czy silnika
p.s poszukuje felg ATS 13" DO TEGO AUTA