W jaki sposób myjecie swoje autka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi mi o to czy na myjni czy sami ,czym woskujecie i wogle

Myjnia ale tylko ręczna!!! Koszt niewielki bo 18zł z woskiem szybko sprawnie i dokładnie

tylko i wylacznie sam 30 minut razem z srodkiem

no i przed myciem trzeba z autkiem porozmawiać a tak powaznie to myje sam

Uwielbiam myć swoje autka ale nie mam gdzie więc jak bardzo brudny to myjnia ręczna a jak tylko zakurzony to karcher na BP na żetony i pucuje samemu, oczywiście na koniec dopieszczanie irchą

Dokladnie jak Vanos uwielbiam myc swoje autko ,sprawia mi to wielka przyjemnosc odpoczywam i relaksuje sie myjac swoja dziewczynke Czas ? he okolo 2 czasami 3 godzin myje przynajmniej raz w tygodniu a zdaza sie ,ze dwa razy, znajomi nie moga tego pojac sasiedzi tym bardziej a ja poprostu to Kocham wracam z pracy po 10 godzinach i heja do mycia. Czemu dwie godiny ? nie wiem tyle mi schodzi, nigdy auta niemylem na myjni zawsze recznie najpier myje sama woda pozniej woda z szamponem pozniej plukanie wycieranie do sucha calego auta lacznie z uszczelkami a pozniej wosk, no i czyszczenie plastikow pozniej czyszczenie felg tez osonym srodkiem, pozniej oponki zeby byly czarne ,szybki i zabieram sie za srodek i tak co tydzien czysta przyjemnosc

Ja swoja myje sam razem z pastowaniem i polerka reczna oczywiscie leci mi tak z piekne dwie godziny ale nie zaluje

A powiedzcie czym może wyprać podsufitke i jak dobrze usunąć owady z przodu auta bo czasami mnie krew zalewa??

Zarówno do podsufitówki jak i usuwania owadówe są specjalne środki, które można kupić właściwie wszędzie

Podsufitke ? hmm nie wiem ja nigdy nie pralem podsufitki ani tapicerki wydaje mi sie ,ze to najlepiej zostawic specjalnistom nizsamemu prac ,tez sie przymierzam ,zeby wyprac tapicerke. Co do owadow z przodu na masce, ja myje woda z szamponem najpierw namocze a pozniej przejade kilka razy szmata z woda i szamponem i jest oki. Wiem ,ze sa specjalne gabki nasaczone specjalnym preparatem i niby to pomaga ,czy tak jest naprawde niepowiem bo nigdy nie uzywalem, ja jezdze malo na trasie wiec malo mam much do usuwania

[ wiadomość edytowana przez: draiwer5 dnia 2005-06-07 23:41:57 ]

czy wy np po myci wyciaracie samochód do sucha czy czekacie nobo wiadomo jak wyschnie zaszwsze są slady po mp kroplach a jak wycieracie to jakimi szmatkami?

Ja mam dwie szmatki bawelniane a raczej koszulki a przynajmniej kiedys byly koszulkami bawelniane miekkie zeby lakieru nie rysowac, jedna myje druga wycieram do sucha. wycieraja dokladnie i zbieraja dobrze wode. Ostatnio kupilem i teraz caly czas uzywam wosku wplynie w pojemniku takim jak plyn do szyb spryskuje sie cale auto po myciu na mokry lakier i razem z woskiem wyciera do sucha ,lakier ladnie sie blyszczy i nie ma zadnych smug ani kropli, jest niezly bardzo mi odpowiada. szyby myje specjalna szmatka z mikrofibry bez plynu do szyb tylko sama woda i cud sciereczka ,po takim myciu szyby sie blyszcza i nie jest to sciereczka zallegro za 50 zlotych tylko za 7 zlotych z biedronki albo lidla juz nie pamietam bo mama mi kupuje od czasu do czasu nowa sciereczke

Prawdziwa ircha lub szmatka z mikrowłókien jest tak samo dobra a tańsza ok 15zl

ja uzywam preparatu firmy SIMONIZ koszt okolo 20-25zł jest to emulsja ktora dobiera sie w kolorze autka nanosi sie wilgotna gabka po wyschnieciu samochodu zeby powstala delikatna powloka(mgielka) i poleruje(koszulka) efekt nie samowity lakier nabiera polysku i koloru nie sciera lakieru likwiduje ryski goraca polecam sprawdzone na kilku autkach...

P.S koncowka zabrzmiala jak reklama w auto bicie heheh...

Wirtam
Cytat:
ja uzywam preparatu firmy SIMONIZ koszt okolo 20-25zł

Ghost 24 - gdzie to kupujesz??

Ja swoje myję oczywiście również sam - najpierw karcher - spłukuję brud, potem gąbka i szampon z woskiem, potem znowu płukanie karcherem i do sucha najpierw zbieram wode gumą a potem polerka szmatką z mikrofibry - efekt super 0 smug

A co do tapicerki to chciałem ją ostatnio odświerzyć i kupiłem piankę do czyszczenia tapicerek firmy STP (30zł) 400ml. wystarczyła na całe autko - efekt - tapicerka jak nowa nawet w bagażniku miałem plamy a po zastosowaniu pianki bagażnik jak nowy - i pachnie super

Cytat:
gdzie to kupujesz??

można to kupić np w firmie almar w radomiu. cena 25pln za sztukę. dzis to widziałem. jak ghost tak to zachwala to sobie kupię jeszcze dziś.
pozdrawiam

Cytat:
2005-06-07 18:51:39, draiwer5 pisze:
chodzi mi o to czy na myjni czy sami ,czym woskujecie i wogle

Jak mam czas to myje sam, jak nie mam czasu to myjnia mi myje, a ostatnio myjnia Aldikowa mi wymyła i wypolerowała, ale teraz jest pełna mobilizacja i myję już sam.

Cytat:

ja uzywam preparatu firmy SIMONIZ

I ja chyba zacznę to uzywać. A na ile myć samochodu to wystarcza?

preparat dostepny jest w wiekszosci dobrych sklepow z czesciami a wystarcza go na kilkanascie moze i nawet wiecej myc jezeli stosuje sie go zgodnie z moim opisem ...

naprawde rewelacja po takim pastowaniu dwa trzy mycia autko nadal lsni wystarczy przetrzec szmatka...

P.S wasze betki nabiora nowego blasku

Cytat:
2005-06-08 13:33:45, Ghost_24 pisze:
preparat dostepny jest w wiekszosci dobrych sklepow z czesciami a wystarcza go na kilkanascie moze i nawet wiecej myc jezeli stosuje sie go zgodnie z moim opisem ... naprawde rewelacja po takim pastowaniu dwa trzy mycia autko nadal lsni wystarczy przetrzec szmatka... P.S wasze betki nabiora nowego blasku

Ghost, ale nie jesteś producentem tego złotego środka?

hehe nie no cos ty Jeztom ja rozlewam spirytus hihihi ...

a tak serio to naprawde dobry sirodek nie chcial bym zaszkodzic waszym betkom,a tym bardziej swojej...

P.S do sklepu po emulsje,gabeczke i napierac...

pozdrawiam