Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-08-09 23:42:05 Cena za tloki jest calkiem niezla.Ale badzmy dobrej mysli.I tak wiele juz zrobiliscie. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-08-10 08:22:15
na ten temat było debatowane odpoczątku wiec mysle ze postaramy sie pomuc zwłascza że mamy dobrą tradycje zrzutek z mojej stony jestem za ale trzeba poczekać na głos prezesów |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-08-10 08:59:41 Myślę że przy okazji zlotu, całej wrzawy medialnej trzeba i podsunąc temat Stratosa. Jeśli będzie tv to oni mogą taki kąsek łyknąć. Trzeba wreszcie uświadomić że coś takiego jak Stratos kiedyś było i może być nadal.
Na każdym kroku trzeba wspominać o Stratosie, aż może ktoś z mediów się zainteresuje i podłapie temat. Jeśli już podłapie i pójdzie jakiś materiał w tv to już krok do przodu jeśli chodzi o potencjalnego sponsora, bo inaczej nikt nie da kasy na coś mglistego, czego nie widział, albo nie pamięta. Proponuję wszystkich z mediów bombardować Stratosem, np kilkoma informacjami i jakimiś zdjęciami. Trzeba wywołak kilkanaście odbitek Stratosa w latach jego świetlności, i o obecnie. Tak żeby było widać że prace już trwają a nie czekamy na manne z nieba. |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2004-08-10 10:14:41 Krzysiek - podczas czwartkowej audycji będziesz mógł między innymi powiedzieć o sytuacji ze "Stratoś`kiem", o tym że muzeum szuka sponsora na remont Poldka. Spytaj się dyrektora muzeum czy będziesz mógł powiedzieć o możliowści reklamy na Poldku przez sponsorów - myśle że taka informacja może być przyciągająca. Obiekt muzealny -owszem, ale musi zarobić na siebie żeby mógł sam jeździć a nie być pchanym. |
zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-08-10 11:32:11 Muzeum może wydać "Cegiełki" i każdy z ulicy maniak FSO mogłby wtedy przyczynić się do powstania z martwych Stratosa, a w domu miałby "cegiełkę" dowód że jakaś tam cześć Stratosa jest "jego". Cegiełki powninny być w różnych nominałach, 100zł to kwota nieco abstrakcyna dla niektórych. |
krzysiek-stratos Miłośnik FSO warszawa | 2004-08-10 17:25:15 w piatek znowu ide do dyrektora.
Dzis wspomnialem o pomysle skladki ktora moze odbyc sie w kilku klubach, nie tylko w FSO AK. Dyrektorowi nie podobala sie tylko ta kwota 100 zl, bo przeciez nie wszystkich stac na to. Oczywiscie ze skladka nie bylaby obowiazkowa. Placi ten kto chce. Jezeli chodzi o potencjalnych sponsorow i reklame w postaci naklejek na samochodzie to dyrektor wyrazil zgode na naklejki. Jest zdania ze z naklejkami jest o tyle dobrze ze zawsze mozna je oderwac. Teraz podjelismy decyzje o tym zeby naprawic te tłoki ktore sa, a jak bedzie kasa to wtedy wymienimy wszystko na nowe. samochod bedzie odpalany na nasza odpowiedzialnosc. Osobiscie nie jestem z tego zadowolony, ja chcialbym zrobic teraz wszystko jak najlepiej i nie poprawiac juz niczego. ale niestety sa te cholerne klopoty z kasa i niechecia ze strony muzeum w pomocy dla mnie(tak to odbieram). wiec w piatek sie bedzie wszystko wiadomo. A tak mi sie wydaje ze na skladki to nie musimy miec zadnej zgody dyrekcji. nawet jak nie beda chcieli przyjac kasy to i tak w klubach pozostanie wiec napewno nie zginie. |
Venus Miłośnik FSO Opel Astra kombi FSO KOT KLUB | 2004-08-10 17:29:11 Szkoda go ale tak to juz bywa jak ludzie zyja w poprzedniej epoce. |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-08-10 17:47:54 To może lepiej poczekać na kasę i nowe tłoki,bo jeśli teraz istnieje ryzyko że coś się stanie po odpaleniu,to później koszty jeszcze mogą wzrosnąć...
Wszystkim zależy żeby jeździł... |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-08-10 18:19:47
Uważam że zbyt nerwowo podchodzisz do tematu Krzysiek. Uważam że powinno to się odbywać na zasadzie dobrowolności wysokości składki. 100zł nie dam bo nie mam, ale z 20zł się znajdzie na Stratosa. Tak więc może zróbmy coś na wzór składki na stowarzyszenie - da ten co będzie miał, albo ten co będzie chciał. No i najważniejsze tyle ile moze. W ten sposób chyba więcej się zbierze bo łatwiej jest znaleźć 5 ludzi którzy dadzą po np 20zł niż jednego co da 100zł Poza tym trzeba uderzyć do firm handlujących olejami np Castrol, Shell, albo do molochów typu Orlen, Stadoil czy BP. Wzamian za naklejkę na żywej historii jeżdzącej po Polsce napewno wysupłają nędzne ( dla nich ) 20tys. |
zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-08-10 18:46:14
Jak dostaną fakturkę to wliczają w koszta i.... stratos przecina powietrze |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-08-10 18:48:21
Bardzo dobry pomysl, zawsze to bedzie jakas pamiatka. |
krzysiek-stratos Miłośnik FSO warszawa | 2004-08-11 08:46:33
Moze zle mnie zrozumaileś. Napisalem tak jak powiedział dyrektor. Ze jemu nie podoba sie taka wysokość(bo nie kazdego stac). JA sie wcale nie denerwuje . A dobrowolność to sprawa oczywista. posdrawiam |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-08-11 12:42:15 Nie, no bo odebrałem jakbyś był bardzo zesresowany tym faktem. Ale jak masz luzik to ja też mam luzik
A dasz radę zdobyć zgodę na zbiórkę publiczną do zlotu? To może już na zlocie zrobiłoby się zbierankę wśród naszych i gości |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2004-08-11 12:57:29 ... jeżeli się nie mylę to na zbiórkę pieniędzy trzeba mieć pozwolenie. Tylko nie wiem skąd
Znajomy weterynarz powiedział mi że miał puszkę w swoim gabinecie wet. i zbierał na schronisko. Podobno to musi być odpowiednio zaplombowane bo urząd skarbowy może się przyczepić |
krzysiek-stratos Miłośnik FSO warszawa | 2004-08-11 13:31:29 zgode jakby co to bede mial moze w piatek bo wtedy bede rozmawial z dyrektorem o nowych problemach zwiazanych z silnikem.
wtedy tez powiem o mozliwosci zrobienia takiej kwesty na rzecz odbudowy poloneza. Jakby co to rano po 9 bede wiedzial wiec moge dac znac. bylem dzis w zakladzie obrobki silnikow zeby dowiedziec sie jak wyglada sprawa z naprawa. Dowiedziałem sie ze jest mozliwosc kupienia(dorobienia) takich tłoków oraz zaworów w Polsce a dokladniej tłoki mozna zrobic w Milanówku(jezeli beda chcieli) a zawory w ursusie. koszt juz nie bedzie taki duzy jak przy kupnie nowych czesci a napewno bedzie jezdzil. wiec jest szansa na dosc szybkie rozwiazanie naszych klopotow z czesciami. |