[127] Fiat 127 MK II Alitalia - Strona 8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zice to kwestia gustu, choć nie ukrywam, że nie spodziewałem się takich. Nie obawiasz się komfortu użytkowania ich latem?

Co do felg, będziesz miał szpilki w piastach? Warto pomyśleć o jakiś dystansach, w przypadku felg o niekorzystnym ET, co by się koła za bardzo nie schowały

Na razie się tym nie martwię, jak będzie nie wygodnie to będziemy kombinować. Co do felg to zastanawiałem się czy w ogóle wejdą także nie będą chyba potrzebne dystanse, zobaczymy.

Latem jest ok . Klimat jak w dużym fiacie .
Ja mam kubły we skajce i nawet w sierpniu na Węgrzech było ok.

Nareszcie doszły! W końcu wybór padł na czeski Protlum, wykonanie bardzo solidne

Słyszałem o tym zawiasie, natknąłem się na ogłoszenie, z takim do CC/SC tylko cena - 11 000 netto heh

Twój był tańszy czy każdy zawias tej firmy jest w takich pieniądzach?

Mój jest model niższy, seria "RACE". Te o których Ty mówisz wycenili mi na 11 800

ciekawe jak to autko bedzie sie spisywalo w akcji

Witam Panowie po prawie dwóch latach przerwy w pracach nad samochodem. Przez te dwa lata pojawiły się inne priorytety i "siódemka" zeszła na drugi plan. Powoli jednak udaje się ogarniać bieżące sprawy i można wracać do projektu i w końcu go skończyć!

Sprawy na dzień dzisiejszy wyglądają tak, że w tym tygodniu powinienem mieć do odbioru skrzynię i chcę powoli składać wóz i jak najszybciej nim wyjechać. W najbliższym czasie czeka mnie kilka zakupów i tutaj niezbędna jest Wasza pomoc.
Potrzebuję na pewno zewnętrzną pompę paliwa, zdecydowałem się na pompę Facet tylko teraz pytanie, który model wybrać? Zastanawiam się pomiędzy Silver Top Competition, a Blue Top.
Kolejną sprawą jest układ zapłonowy, potrzebuje elektroniczny zapłon, ma ktoś z Was jakiś dobry kontakt z kimś kto tym handluje? Znalazłem jakiś kontakt we Włoszech, ale kosztuje to 250euro i szukam jakiejś alternatywy.
Jeszcze raz wszystkich serdecznie witam i bardzo proszę o pomoc.

czekałem na ciąg dalszy, trzymam kciuki

Jaka konfiguracja skrzyni w końcu będzie?

Co do zapłonu to lancia Y 10 1.3 silnik z 127 tylko na wtrysku i z nanoplex-em, potrzebny czujnik wału na kole pasowym i same koło pasowe plus oczywiście nano i cewka.
Cewka pasuje od uno 1.0 to akurat wiem bo dziś sprawdzałem moją bo znikła iskra i uno odpala na cewce z lanci.
Coś co nie jest sprawdzone ale można zbadać czy będzie działać to właśnie uno 1.0 mam z 92r i ma też podobnie zrobiony zapłon, możliwe że koło i czujnik będzie wszystko pasować.
Ostatnio ruszyłem moją 127 ale rano zgubiła iskrę i już jej nie odnalazłem więc pewnie będę podmieniać elementy z uno to potwierdzi mi się moja teoria.

Skrzynia piątka, proste zęby, jedynka najdłuższa i stopniowo coraz krótsze biegi. Do przełożeń aktualnie nie mam dostępu, być może podam w najbliższym czasie.

Dzięki za informacje

Mam układ wtryskowo-zapłonowy z Clipa, jeśli ma to chodzić tylko na gaźnikach to zapłon jak najbardziej można wykorzystać.

Słońce się na chwilę pojawiło to trzeba wietrzyć siódemke
Prace idą do przodu, są uzbrojone drzwi, boczki już czekają u tapicera, a szablony płyt pod nogi pilota i kierowcy oddane do cięcia wodą

Jeszcze takie trzy fotki cyknięte po "dłubaniu" w garażu

[ wiadomość edytowana przez: Szym127 dnia 2014-12-22 23:50:16 ]

Założyłeś hamulec z przodu - a'la fiat 125 ?
Czy nie lepiej było włożyć ładę ?
Ale auto piękne..

a ja napisze że zajebiaszczy garaż a posadzka to jakaś taka polerowana wylewka betonowa???
Autko bajka, mogłoby stać jako ozdoba salonu u Richarda Bransona

Super, że kolejny sportowy FIAT rodzi się w Polsce, oby więcej

127 fajny jest - a garaż to jak salon/sypialnia dla fiaciora.

Hamulce ze 125p zakładam, ze wystarczą w zupełności do wyhamowania tego "pióreczka".

Cytat:
2014-12-23 10:55:04, madmat pisze:
a posadzka to jakaś taka polerowana wylewka betonowa???

Dokładnie, przemysłowy beton polerowany.

Hamulce Panowie to seria 127, dobra tarcza, dobry klocek i powinno wystarczyć...na razie

Dzięki za miłe słowa, ciesze się, że się podoba

[ wiadomość edytowana przez: Szym127 dnia 2014-12-23 12:41:46 ]