W niedziele minus -30C straszą w TV - Strona 32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2010-02-18 11:08:15, kisztan pisze:
Niestety dla kierowców trzymających samochody pod przysłowiową chmurką - zmora porannego otwierania drzwi (zamarznięte uszczelki).

Niekoniecznie. Wystarczy odśnieżyć auto, a że z nieba nic nie pada toteż nie ma co zamarznąć.

Tak szukam i szukam pozytywów tej zimy i poza bardzo dobrymi warunkami na stokach i pokrywy dla ozimin, zaobserwowałem drastyczny spadek liczby osiedlowych meneli. Zauważyłem to dopiero teraz, gdy jest cieplej i zaczynają się wyłaniać z czeluści. Całe szczęście ławki i murki jeszcze mają solidna warstwę śniegu.
U nas cały czas w okolicach 0*C - w nocy na minusie (2 do 5) a w dzień do 3*C na plusie.

Dzisiaj w Łolkushu wydymało do +7,4. Teraz jest +2,4.
Pozytywów zimy nie widzę, bo gdyby jakiekolwiek istniały to bogaci ludzie nie mieszkali by w ciepłych krajach tylko w Szwecji. Nawet moje dzieci nie widzą. Starsza całymi dniami po szkole siedzi w domu, a młodsza może wyszła z 5x na sanki i wracała po 30 min. bo mokro i zimno.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2010-02-18 18:20:09 ]

Cytat:
2010-02-18 18:16:21, piotr_ek pisze:
Dzisiaj w Łolkushu wydymało do +7,4. Teraz jest +2,4. Pozytywów zimy nie widzę, bo gdyby jakiekolwiek istniały to bogaci ludzie nie mieszkali by w ciepłych krajach tylko w Szwecji. Nawet moje dzieci nie widzą. Starsza całymi dniami po szkole siedzi w domu, a młodsza może wyszła z 5x na sanki i wracała po 30 min. bo mokro i zimno. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2010-02-18 18:20:09 ]

ale Szwecji czy Norwegii jest mnóstwo bogatych ludzi, tak samo w Szwajcarii a tam takie zimy są co roku a nie raz na 10-15 lat. Także zależy co kto lubi i preferuje ale generalnie jak się ma gruby portfel to wszędzie poużywać sobie można, patrz - Polański

Cytat:
2010-02-18 19:19:05, rudi pisze:
ale Szwecji czy Norwegii jest mnóstwo bogatych ludzi, tak samo w Szwajcarii a tam takie zimy są co roku a nie raz na 10-15 lat. Także zależy co kto lubi i preferuje ale generalnie jak się ma gruby portfel to wszędzie poużywać sobie można, patrz - Polański

Tak, ale w/w kraje są jednym z wielu ich miejsc zamieszkania i zapewne nie przebywają od września do maja wśród śniegów i lodów. Zresztą z takiej Szwajcarii śnieg występuje tylko w wyznaczonych miejscach i zawsze można w 4h samochodem dojechać do ciepłej Hiszpanii czy Francji.

Cytat:
2010-02-19 07:16:53, piotr_ek pisze:
Tak, ale w/w kraje są jednym z wielu ich miejsc zamieszkania i zapewne nie przebywają od września do maja wśród śniegów i lodów. Zresztą z takiej Szwajcarii śnieg występuje tylko w wyznaczonych miejscach i zawsze można w 4h samochodem dojechać do ciepłej Hiszpanii czy Francji.

to raczej chyba prywatną awionetką chociaż na upartego samochodem fakt, że też można dość szybko tyle, że ponoć francuska policja lubi piratów drogowych bardziej nawet niż nasza suszyć

Wiosna się zbliża!!
Już widać sarny na Łąkach!
Zima długo już nie potrwa

Ta to zdjęcie miałem wstawić przed wczoraj

Cytat:
2010-02-26 07:25:58, archive15 pisze:
Wiosna się zbliża!! Już widać sarny na Łąkach! Zima długo już nie potrwa

Łódź -3*C i ciągle pada, a było już tak fajnie

Wg prognozy długoterminowej ujemne temperatury będą sie utrzymywac również w II połowie marca.
Nieźle....a juz chciałem schować skrobaczkę i odmrażacz

Dziś nad ranem o 6.30 termometr za oknem pokazał -15*C

Cytat:
2010-03-08 21:03:39, kisztan pisze:
Dziś nad ranem o 6.30 termometr za oknem pokazał -15*C

u nas było -12 ....myślę , że rekord katowickiego "przedwiośnia" pobije dzisiejsza noc ...jest -10 i maszeruje w dół !

U mnie -13,6 wydymało w nocy. Terza -3,7.
WIOSNA!!!! WIOSNA!!!! Gdzie jesteś?

I się zaczyna znowu zima. Czy to tylko podrygi czy już bierze się za nas na poważnie

Po pierwszym przymrozku dziś rano po pracy próbując wsiąść do auta pękła klamka Wszedłem od strony pasażera, odpaliłem autko coby się rozgrzało, wziąłem się za skrobanie szyb, a po chwili centralny zamek sam sobie zamknął wszystkie drzwi Całe szczęście, że w domu miałem drugi kluczyk dorobiony ostatnio na potrzeby dorobienia nowej wkładki stacyjki.

Cytat:
a po chwili centralny zamek sam sobie zamknął wszystkie drzwi

Dlatego zawsze ja przynajmniej zostawiam otwarte okno choć na tyle, by rękę włożyć.
Nie ufam temu nigdy.

Cytat:
2010-11-25 17:58:34, Ikarus260 pisze:
Dlatego zawsze ja przynajmniej zostawiam otwarte okno choć na tyle, by rękę włożyć. Nie ufam temu nigdy.

Ano też tak robiłem prawie zawsze. Dziś nie chciałem sobie śniegu do auta nawrzucać

A za oknem zima

Cytat:
2010-11-27 19:13:35, Ikarus260 pisze:
A za oknem zima

i jeszcze to w 15-tu innych wątkach poruszcie także! , a najlepiej założyć jeszcze ze 7 nowych z tą samą informacją

Ten wątek jest tu od 2006 roku i jest odświeżany co rok...