Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
artek04 Rybnik | 2018-03-11 19:39:34 Dziękuję za odpowiedź.
Więc rozumiem iż to , że grzybek nie jest "twardy" na wyłączonym silniku cały czas ,tylko po tym jak popompuję kilka razy jest normalne. Kol. Bigelektron jak się zgodzisz to bym podjechał do Ciebie na diagnostykę , a jeszcze pytanie co myślisz o różnej maści preparatach do czyszczenia wtrysków common rail , w necie pełno jest porad jakoby podłączyć sam preparat bezpośrednio do pompy- filtra paliwa , albo na pełny bak wlać ,ma to w ogóle jakiś sens , czy jednak nie warto próbować ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2018-03-12 07:19:58
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
artek04 Rybnik | 2018-03-12 10:14:19 Dziękuję Ci za cenne rady.
Ten czerwony szlam , to była woda w filtrze ( zamarznięta - taka papka) po felernym jednym tankowaniu paliwa na stacji paliw w Raciborzu , na oleju opałowym nie jeżdżę , jestem 100 % pewien paliwa , tylko to jedne tankowanie niestety , gdzie zapłaciłem za paliwo i wodę... Jeżdżę yaris-ką już 9 rok i nigdy nie miałem z nią problemów , silnik pali na dotyk , chodzi jak zegarek, delikatnie sobie "cyka" , nigdy go nie żyłowałem , wymieniam regularnie co trzeba, do tego felernego tankowania ,niestety Skoro radzisz ,że czyszczenie preparatem nie uszkodzi niczego to spróbuję , a zastosować go bezpośrednio na układ ( tzn.poprzez bay-pas przy filtrze ) czy wlać na cały bak paliwa? Który byłby najlepszy : LIQUI MOLY DIESEL SPULUNG Oczyszczacz wtryskiwaczy (2666) LIQUI MOLY PRO-LINE 5154 PŁYN DO CZYSZCZENIA WTRYSKIWACZY TEC-2000 Diesel Injector Cleaner do wtryskiwaczy Albo któryś z STP ? |