Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2018-01-18 16:22:17
Zalezy co kto lubi Ale fakt tez juz moja Foka ma 10 lat i mozna powiedziec ze poki zapiernicza bede nia jezdzil...Najgorsze ze niewiadomo co kupic bo wybor jest pomiedzy dieslem ktory dobrze przyspiesza i malo pali ale niewiadomo czy za chwile mnie z nim wpuszcza do miasta ,a benzynowcami ktore nie jada i zlopia paliwsko na potege.No i sa jeszcze hybrydy ale stanowczo sa za slabe i za powolne i nie maja bagaznika.Na Tesle mnie nie stac.Wiec skoro mam sie wlec i niemiec bagaznika to chyba kupie jakies V8 przynajmniej bedzie mi ladnie gulgotal ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
basstech Rolka verso Wyry | 2019-04-06 22:25:38 Hejka. Mam versacze 2.0 116km. Kończy mi się sprzęgło. Jest sens wymieniać samo sprzęgło czy razem z dwumasem? Czy jest w niej wogóle dwumas? Bo brat ma rolkę z tym samym silnikiem i chyba nie ma. Nie mogę znaleźć na toyodiy. Da się to gdzieś sprawdzić? Mój vin to Nmtex16rx0r012505. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2019-04-07 13:02:44
Takie pytanie w stylu czy jest sens.... Jest bez sensu. Wymieniasz wszystko albo nic. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
basstech Rolka verso Wyry | 2019-04-07 22:48:16 Ok. To może zacznę inaczej. To jest mój pierwszy diesel. Wiem, że jest coś takiego jak dwumas ale nie wszędzie się to stosuje. W moim benzyniaku wymieniałem tylko raz sprzęgło więc nie wiem jaka jest trwałość takiego dwumasu. Mam najechane ćwierć miliona. Wiem że jest różnica w kasie i to znaczna gdy się wymienia samo sprzęgło czy komplet więc ma to znaczenie.
Istnieje np. Teoria, żeby wymieniać rozrząd razem z pompą. Benzyniakiem zrobiłem dwa razy rozrząd, dopiero przed trzecim padła pompa. Wymieniłem wtedy pompę i sam pasek a było to po 210 tys więc trochę taniej mi wyszło niż trzy komplety . Poza tym kobity często jeżdżą na wciśniętym pedale sprzęgła więc jest duże prawdopodobieństwo że się ten elemet szybciej zużyje niż paliwo w baku. Akurat kupując to verso się z tym liczyłem. Słyszałem też że nie wszystkie corolle verso miały to nieszczęsne i drogie koło dwumasowe. Stąd też druga część pytania. |
basstech Rolka verso Wyry | 2019-04-07 22:58:25 Aa, no i jeszcze chciałem się dowiedzieć ile to mniej więcej kosztuje na oryginalnych częściach bo nie wiem czy mnie mój mechanior np. nie robi w konia? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2019-04-07 23:04:36
A to juz zalezy gdzie kupi i za ile wymieni. Do tego warto olej i uszczelniacze polosi w skrzyni wymienic plus geometria. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
basstech Rolka verso Wyry | 2019-04-09 08:15:53 A więc zdania są podzielone:
Wg. Intercars - trzeba wymienić sprzęgło razem z dwumasem. Wg. serwisu Toyota - samochód nie ma koła dwumasowego. Bliższa memu sercu jest opinia strony ASO. Jakiej firmy tarczę wybrać? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2019-04-10 00:12:32
A to od kiedy Corolla verso z dieslem niema dwumasu. Co to bylo za ASO? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2019-04-10 22:25:11
Ogolnie to nie interesuje mnie czyjes zdanie w tej kwestii. Ale przyjmijmy ze w tej Corolli Verso co ostatnio wymienialem dwumas byl bo sie rozlecial i zniszczyl walek sprzeglowy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |