MotoNews.pl

Instalacja gazowa 1,6 16V - jakie ceny obecnie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak się kształtują ceny instalacji gazowych, które podpasują do Zeteca 1,6 z 1997 roku w ostatnim czasie?
Chodzi mi zarówno o sekwencję (IV generacja?), jak i o instalację II generacji, bo z forum wynika, że takie pasują do rzeczonego silnika.

Ile potem kosztuje konserwacja poszczególnych opcji? Czy warto zainwestować w droższą wersję?

Dzięki za info!
Wojtek

Chyba masz kolektor plastikowy, to wtedy już zalecana jest sekwencja. Ale sprawdź bo nie jestem pewien. A i jeżdżą koldzy na II gen. przy plastikach, ale...

2 miesiące temu ceny był:
II gen. - ok. 2000-2300,-
sekwencja - ok. 4000,-
Ceny dla Krakowa.

mój essi to 1998 1.6 16V kolektor oczywiście plastikowy... Szukając dobrego zakładu, obdzwoniłem w kilku miastach... Efekt był następujący, nikt nie polecił mi założenia II generacji, odpada, ryzyko jest dość duże, nawet jak montuje się taki gwizdki, które mają chronić przed strzałem.
Założyłem gaz (sekwencja) w Ustce (120 km od Szczecinka), a dlaczego? BO mi polecono ten zakład, a cena dość się różni - w Szczecinku 4200 zł, tam 3700...
Jestem bardzo zadowolony, i z szybkości montażu, jak i jakości.

Ja za swoją sekwencję w 100licy dałem 3500,- w czerwcu. Jak użyjesz wyszukiwarki to z pewnością znajdziesz jeszcze inne wątki o dokładnie tej samej tematyce - było to już poruszane wielokrotnie na forum.

pozdr.